Anketa
broj glasova 6138
Šta je po Vašem mišljenju razvojni prioritet grada Subotice?
Ocenite od 1 do 5, s tim da najvećem prioritetu dajete ocenu 1, a ocenu 5 najmanjem.
"Y-krak" - zaobilaznica oko Subotice
Park Palić
Vojna imovina i industrijska zona
Završavanje zgrade Narodnog pozorišta Subotica
Završavanje bazena

Počelo rušenje skeleta kod Otvorenog univerziteta

12.02.2013
Počelo rušenje skeleta kod Otvorenog univerziteta

Gradonačelnik Subotice Modest Dulić i v.d. direktora Direkcije za izgradnju grada Snežana Pejčić obišli su danas radove na rušenju armirano-betonske konstrukcije kod Otvorenog univerziteta, koje izvodi kompanija „Elita-kop”, iz Zemuna.

Posle 50 godina konačno smo u situaciji da sklanjamo jedno armirano-betonsko ruglo iz centra grada, istakao je gradonačelnik Dulić. On je rekao da će grad uskoro na tom mestu dobiti lepu prcelu i da je na ovaj način ustanovljen novi princip odgovornosti za izrečeno.

- Pre nekoliko meseci obećali smo ovo rušenje i za nekoliko dana armirano-betonski skelet će biti uklonjen iz grada. Parcela kod Otvorenog univerziteta predviđena je za javnu namenu, za objekat kulturnog sadržaja, međutim, o budućnosti te parcele odlučivaće Skupština grada. Nastavićemo sa kapitalnim projektima u gradu. Ove godine ćemo da saniramo i rekonstruišemo Zelenu fontanu i intenzivno radimo na nastavku izgradnje i rekonstrukciji Narodnog pozorišta, tako da će centar grada ubrzo izgledati potpuno drugačije, naglasio je Modest Dulić.

Snežana Pejčić je kazala da je gradilište juče pripremljeno, da je danas započeto rušenje skeleta i da je za veoma kratko vreme porušena već petina objekta.

- Verujem da će rušenje armirano-betonske konstrukcije okončati daleko pre roka predviđenog za izvođenje radova, a to je rok od 30 dana. Primetno je da prilikom ovog prilično atraktivnog rušenja nema ni prevelike buke, niti prašine i da je gradilište u potpunosti obezbeđeno, tako da su građani koji prolaze pored gradilišta bezbedni, rekla je Snežana Pejčić.Kontakt Centar 024 Naručivanje dokumenata Javna preduzeća i ustanove Investirajte u Suboticu
Festival profesionalnih pozorišta Vojvodine
UPCOMING: >DANAS >SUTRA