Anketa
broj glasova 6151
Šta je po Vašem mišljenju razvojni prioritet grada Subotice?
Ocenite od 1 do 5, s tim da najvećem prioritetu dajete ocenu 1, a ocenu 5 najmanjem.
"Y-krak" - zaobilaznica oko Subotice
Park Palić
Vojna imovina i industrijska zona
Završavanje zgrade Narodnog pozorišta Subotica
Završavanje bazena

Konkurs za pomoć poljoprivrednicima

22.08.2012
Konkurs za pomoć poljoprivrednicima

Lokalna samouprava raspisaće konkurs za dodelu finansijskih sredstava kako bi se pomoglo poljoprivrednicima, zaključak je okruglog stola „Rad i funkcionisanje poljoprivrednih udruženja, klastera i zadruga i potrebni pomaci u daljoj saradnji i unapređenju rada u sferi poljoprivrede i turizma“, održanog danas u Plavoj sali Gradske kuće.

Član Gradskog veća zadužen za poljoprivredu Šime Ostrogonac rekao je da očekuje da će konkurs biti raspisan početkom septembra, posle usvajanja Godišnjeg programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta.

- Predstavnike udruženja poljoprivrednika, klastera i strukovnih nevladinih organizacija danas smo informisali kako ćemo raspisati konkurs. Oni su imali neke zahteve, mi smo ih prihvatili i čim Gradsko veće usvoji ovogodišnji Program zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta mi ćemo odmah raspisati konkurs na kome će biti dodeljeno oko osam miliona dinara, kazao je Šime Ostrogonac.

Prema rečima izvršioca za poljoprivredne poslove u gradskoj Službi za poljoprivredu Grgura Stipića, konkurs će biti izrađen onako kako to radi Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu ili republičko ministarstvo, s ciljem da se učesnicima olakša učešće na javnom pozivu.

- Sada su, na osnovu formulacije onoga što je uradila Komisija za izradu Programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta i onoga što je sadržano u Programu zaštite i uređenja, a samim tim i u finansijskim sredstvima, podeljene oblasti: oblast stočarske, ratarske, voćarske i vinogradarske proizvodnje, oblast lova, ribolova i turizma, kao i oblasti koje se odnose na izradu projekata i projektne dokumentacije, naglasio je Grgur Stipić.Kontakt Centar 024 Naručivanje dokumenata Javna preduzeća i ustanove Investirajte u Suboticu
Festival profesionalnih pozorišta Vojvodine
UPCOMING: >DANAS >SUTRA