Anketa
broj glasova 6128
Šta je po Vašem mišljenju razvojni prioritet grada Subotice?
Ocenite od 1 do 5, s tim da najvećem prioritetu dajete ocenu 1, a ocenu 5 najmanjem.
"Y-krak" - zaobilaznica oko Subotice
Park Palić
Vojna imovina i industrijska zona
Završavanje zgrade Narodnog pozorišta Subotica
Završavanje bazena

Stiže i komunalna policija

25.09.2009
Stiže i komunalna policija

Ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Milan Marković i gradonačelnik Subotice Saša Vučinić, na Trgu slobode u Subotici predstavili instituciju komunalne policije, koja će u okviru gradske uprave, s radom početi na proleće sledeće godine.
-Smatram da je komunalna policija servis građana od kojeg će oni imati najviše koristi, te da će velika očekivanja od njih biti ispunjena u smislu da će zaista promeniti izgled naših gradova, rekao je tom prilikom Milan Marković, dodajući da će kroz svoja ovlaštenja komunalna policija uvesti red u gradovima.
Gradonačelnik Subotice Saša Vučinić rekao je da će Subotica od početka sledeće godine imati do 30 pripadnika komunalne policije, čime će se, kako je naveo, ispuniti dugogodišnja očekivanja građana da se izgrednici u mnogim oblastima javnog života kazne.
-Subotica je grad koji ima jednu izuzetnu komunalnu kulturu, ali bojim se da smo u poslednjih dvadesetak godina dopustili da se to naruši. To je vrlo važno ako imamo na umu da je pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova prioritet kriminal, a za sve što se tiče održavanja komunalnog reda u gradu sada postoji mogućnost da se sa budućom komunalnom policijom uvežu i inspekcijski organi i potrebe mesnih zajednica i naših poljočuvarskih službi, rekao je Vučinić.Kontakt Centar 024 Naručivanje dokumenata Javna preduzeća i ustanove Investirajte u Suboticu
Festival profesionalnih pozorišta Vojvodine
UPCOMING: >DANAS >SUTRA