Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Vesti

Nedelja osoba sa invaliditetom

26.11.2015.

Nedelja osoba sa invaliditetom održaće se od 30. novembra do 4. decembra u Subotici i biće obeležena nizom aktivnosti u organizaciji Doma za decu ometenu u razvoju „Kolevka”, uz učešće 24 organizacije i ustanove i velikog broja učenika subotičkih osnovnih i srednjih škola.

9735_1.jpg 

Prema rečima člana Gradskog veća zaduženog za oblast socijalne zaštite, Milimira Vujadinovića, svaka deseta osoba u Subotici je osoba sa nekom vrstom invaliditeta, a grad Subotica izdvaja pet odsto budžeta za mere socijalne politike i zaštite, što je, kako je rekao, u samom vrhu u poređenju sa drugim lokalnim samoupravama u Srbiji.

Član Gradskog veća zadužen za sport, omladinu i turizam, Vjekoslav Ostrogonac, smatra da će sportistima Subotice biti čast da učestvuju u ovoj humanoj akciji. Sportisti iz brojnih subotičkih klubova će, dodao je, tokom sledeće sedmice posetiti ustanove koje su se pridružile obeležavanju Nedelje osoba sa invaliditetom, dok će sav prihod od prodaje karata i prikupljenih donacija sa mečeva koji će se sledećeg vikenda održati u Hali sportova biti upućeni na te ustanove. Sportisti će, najavio je, donirati i svoju sportsku opremu, a sav prihod ostvaren nakon aukcijske prodaje te sportske opreme biće uplaćen u dobrotvorne svrhe.

Manifestacija počinje sutra Filmskim festivalom „Uhvati samnom ovaj dan”, na Otvorenom univezitetu, u 10 časova, a potom će defektolozi Školskog centra sa domom učenika „Dositej Obradović“ iz Subotice održati „Malu školicu gestovnog jezika” u trajanju od 45 minuta. U toku ove aktivnosti učenici će imati priliku da se upoznaju sa osnovnim pojmovima komunikacije sa slušno oštećenim licima. Od 19 časova, takođe na Otvorenom univerzitetu, otvara se samostalna izložba slika Borisa Hrnjaka, korisnika Dnevnog boravka za odrasle osobe u Banijskoj ulici.

Program zvanično počinje u ponedeljak, 30. novembra kada će sa početkom od 16.30h u Novoj opštini biti održano predavanje na temu pravilne ishrane. Centralna manifestacija će biti održana u Velikoj većnici Gradske kuće u sredu, 2. decembra sa početkom od 19 časova.

Na pres-konferenciji u Medija-centru Gradske kuće, predstavnicima medija obratili su se i Nenad Kozomora, direktor Doma za decu ometenu u razvoju „Kolevka” i Danijela Andrašić, glavni koordinator aktivnosti vezanih za Nedelju osoba sa invaliditetom.

POPIS 2022

Izbori za članove nacionalnih saveta

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTI

Изборна комисија Града СуботицеMedija-centar i ProtokolПаркингeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАPlan Razvoja AP Vojvodine

Izborna komisija Grada Subotice

Lokalna poreska administracijaPrijava muzičkog programa ugostiteljskih objekataLokalni tim za borbu protiv trgovine ljudimaPanonreg

Digitalna kultura

KONTAKT CENTAR 024E-mejl za prijem elektronskih fakturaPlaćanje karticama

Informator
Lokalni ombu
Gradsko pravobranilaštvo
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Informator
Development Strategy

Colour Coop