Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
LAP za mlade
Program razvoja sporta Grada Subotice
Mreža za razvoj Subotice
Centar znanja o međuopštinskoj saradnji
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
Exchange 5
Aktuelnosti

Četiri medalje dizača tegova na Evropskom prvenstvu u Litvaniji

15.10.2015.

Povodom istorijskog uspeha reprezentativaca Srbije, takmičara Kluba dizača tegova „Spartak” iz Subotice, koji su na Evropskom prvenstvu u dizanju tegova za starije juniore (do 20 godina) i mlađe seniore (do 23 godine), održanom od 1. do 10. oktobra 2015. godine u litvanskom gradu Klajpeda, osvojili čak četiri medalje (jedna srebrna i tri bronzane), danas je, u Medija-centru Gradske kuće, održana konferencija za novinare.

9638_1.jpg 

Član Gradskog veća zadužen za sport, omladinu i turizam, Vjekoslav Ostrogonac, čestitao je našim reprezentativcima u dizanju tegova – Tamašu i Tivadaru Kajdočiju, Ervinu Rožnjiku i Aronu Kanižaiju - na izuzetnim rezultatima ostvarenim na tek minulom Evropskom prvenstvu u Litvaniji. 

Uz isticanje da su na ovoj značajnoj međunarodnoj manifestaciji na najbolji mogući način predstavili i našu zemlju, i naš grad, on je mladim dizačima tegova poželeo uspeh na predstojećim takmičenjima i najavio da će lokalna samouprava i dalje podržavati aktivnosti Kluba dizača tegova „Spartak”.

Sekretar kluba Ferenc Kiš obrazložio je ostvarene rezultate i time još više ukazao na njihovu vrednost. Klubu dizača tegova „Spartak”, naglasio je, posebno imponije činjenica da su reprezentaciju Srbije predstavljala četiri takmičara iz Subotice i da su sva četvorica iz „Spartaka”.

Prvi trener KDT „Spartak” i selektor reprezentacije Srbije Stipan Vert je ocenio da bez podrške Olimpijskog komiteta Srbije, Ministarstva omladine i sporta, Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu i subotičke lokalne samouprave ovakvi uspesi ne bi bili mogući, i u ime Saveza Srbije za dizanje tegova izrazio zahvalnost što su prepoznati njihovi sportisti, rezultatski i organizacioni uspesi Saveza Srbije za dizanje tegova.

Četiri evropske medalje za Srbiju osvojene su u jednom danu - 10. oktobra 2015. godine, poslednjeg dana Evropskog prvenstva u Litvaniji. Najpre je, u konkurenciji juniora, kategorija +105 kg, nastupio Tamaš Kajdoči. Sa podignutih 163 kg u trzaju osvojio je 3. mesto. U izbačaju je podigao neverovatnih 210 kg i osvojio srebro, dok je u biatlonu, sa 373 kg, osvojio bronzu. Ovi izvanredni rezultati su ujedno novi državni rekordi u izbačaju i biatlonu, za juniore i mlađe seniore.

Nakon Tamaša je, u konkurenciji takmičara do 23 godine, nastupio njegov brat, Tivadar Kajdoči. U kategoriji +105 kg, Tivadar je osvojio bronzanu medalju u izbačaju, sa podignutih 203 kg (trzaj, 155 kg - 8. mesto; izbačaj, 203 kg - 3. mesto; biatlon, 358 kg - 5. mesto).

Ervin Rožnjik je, u konkurenciji mlađih seniora, u trzaju osvojio sedmo, u izbačaju četvrto, a u biatlonu šesto mesto, dok je Aron Kanižai, u konkurenciji juniora, zauzeo 15. mesto.

9638_2.jpg
Tivadar Kajdoči, Stipan Vert i Tamaš Kajdoči
KONTAKT CENTAR 024
ZAŠTITNIK GRAĐANA
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Informator
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy