Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
LAP za mlade
Program razvoja sporta Grada Subotice
Mreža za razvoj Subotice
Centar znanja o međuopštinskoj saradnji
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
Exchange 5
Aktuelnosti

Prijem za veslačku reprezentaciju Srbije

26.08.2015.

Povodom odlaska na Svetsko prvenstvo u veslanju za seniore, koje će se od 30. avgusta do 6. septembra 2015. godine održati u Ožibeleu, u Francuskoj, gradonačelnik Subotice, Jene Maglai, i član Gradskog veća zadužen za sport, omladinu i turizam, Vjekoslav Ostrogonac, primili su, u Plavoj sali Gradske kuće, veslačku reprezentaciju Srbije i stručni štab Veslačkog saveza Srbije.

9387_1.jpg 

Gradonačelnik Maglai je, tim povodom, izrazio zadovoljstvo što može da ugosti veslačku reprezentaciju Srbije pred najjače i najznačajnije takmičenje u ovoj sezoni i što će naša veslačka reprezentacija na predstojećem Svetskom prvenstvu u veslanju za seniore u Francuskoj nastupiti maksimalno spremno i sa da sada najvećim brojem posada.

Uz podsećanje da gradu Subotici predstoje brojne aktivnosti vezane za organizaciji Evropskog studentskog prvenstva u veslanju koje će se 2017. godine održati na jezeru Palić, on je istakao da mu je izuzetno drago što Veslački savez Srbije ima odličnu saradnju sa VK Palić, i da su ambicije lokalne samouprave da pomogne Veslačkom klubu Palić da svoj rad u plemenitom sportu koji pleni mlade ljude podigne na viši nivo.

Dobrodošlicu u Suboticu veslačkoj reprezentaciji Srbije poželeo je i Vjekoslav Ostrogonac, naglašavajući da mu je izuzetno drago što se u sastavu našeg najjačeg veslačkog tima nalaze i dva Subotičanina, Nenađ Beđik i Martin Mačković.

- Veslanje se sport prve kategorije i kao takvo je veoma bitno za sportski život grada, ali i jezera Palić. Mi ćemo kao lokalna samouprava učini sve što možemo kako bismo stvorili još bolje uslove za veslanje, kako biste i ubuduće mogli da se za ovako važne šampionate pripremate na Palićkom jezeru - rekao je Vjekoslav Ostrogonac.

Zahvaljujući se predstavnicima grada Subotice i Veslačkom klubu Palić na prijemu koji su upriličili za reprezentaciju, Nebojša Jevremović, generalni sekretar Veslačkog saveza Srbije, je kazao da Svetsko prvenstvo u Francuskoj ima poseban značaj zato što je ono ujedno i kvalifikaciono za Olimpijske igre koje će se 2016. godine održati u Riju.

- Siguran sam da ćemo 5. i 6. septembra, kada se na Svetskom prvenstvu održavaju finalne trke, lepim vestima odnosno dobrim rezultatima obradovati sve – rekao je Jevremović.

Obraćajući se novinarima, nakon prijema u Gradskoj kući, nacionalni selektor veslačke reprezentacije Nebojša Ilić je podsetio da su veslači Srbije u poslednja četiri olimpijska ciklusa predstavnici na Olimpijskim igrama i da tu zaista drže jedan visoki rejting u srpskom sportu.

- U poslednjih 17 godina veslanje je, po broju osvojenih medalja na svetskim i evropskim takmičenjima, drugi sport po uspešnosti, posle streljaštva. Pred nama je najznačajnije veslačko takmičenje u sezoni. Reprezentacija će nastupiti sa sedam posada, što je naš rekord, od toga u pet olimpijskih disciplina – kazao je Ilić.

KONTAKT CENTAR 024
ZAŠTITNIK GRAĐANA
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Informator
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy