Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
LAP za mlade
Program razvoja sporta Grada Subotice
Mreža za razvoj Subotice
Centar znanja o međuopštinskoj saradnji
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
Aktuelnosti

Najavljeno Prvenstvo Evrope u rvanju za kadete u olimpijskim disciplinama

29.07.2015.

Rvački savez Srbije i Rvački klub „Spartak“ će biti domaćini Prvenstva Evrope u rvanju za kadete u grčko-rimskom stilu, slobodnom stilu i rvanju za žene, koje će se od 4. do 9. avgusta 2015. godine održati u subotičkoj Hali sportova „Dudova šuma“. Do sada, za ovo takmičenje prijavilo se više od 750 učesnika iz 37 zemalja Evrope.

9337_1.jpg 

Član Gradskog veća grada Subotice zadužen za sport, omladinu i turizam, Vjekoslav Ostrogonac je, na konferenciji za medije upriličenoj tim povodom u Medija-centru Gradske kuće, izrazio zadovoljstvo što je Subotica domaćin ovog značajnog međunarodnog nadmetanja, i dodao da smatra da je naš grad tu privilegiju i zaslužio, s obzirom na to da je Rvački klub „Spartak“ iz Subotice jedan od najtrofejnijih rvačkih klubova u Evropi.

– Hvala svima koji su učestvovali u organizaciji Prvenstva Evrope u rvanju za kadete u olimpijskim disciplinama, Rvačkom savezu Srbije, Ministarstvu omladine i sporta, Pokrajinskom sekretarijatu za sport i omladinu i Rvačkom klubu ‘Spartak’. Sigurno nam je u interesu da se ovakve manifestacije dešavaju kod nas, ne samo zbog popularizacije sporta i širenja pravih vrednosti, već i zbog promocije Subotice kao turističke destinacije. Svi hotelski kapaciteti će tokom ovih dana biti popunjeni, a najlepše je to što će biti popunjeni sportistima - naglasio je Vjekoslav Ostrogonac.

Predsednik Rvačkog saveza Srbije Željko Trajković je istakao da je cilj ove manifestacije popularizacija rvačkog sporta i jačanje baze, i da je Subotica kolevka rvanja u Srbiji.

- Na čelu sa našim, i mojim, legendarnim trenerom Sretenom Damnjanovićem, Rvački klub ‘Spartak’ je najusupešniji i najbolji rvački klub u našoj zemlji. To je činjenica i mi smo s punim poverenjem ovom klubu poverili tehničku organizaciju predstojećeg prvenstva. Očekujem da naša reprezentacija osvoji bar jednu medalju, a ocena je da je najveći kandidat za osvajanje medalje Sebastijan Kolompar, u grčko-rimskom stilu. U slobodnom stilu i rvanju za žene još ne očekujemo neke ozbiljnije rezultate, ali moram da naglasim da i ovde imamo značajnih pomaka - kazao je Trajković.

Predsednik Rvačkog kluba „Spartak“ Andrija Romić je rekao da organizacija ove manifestacije teče po planu i da će Subotica u narednih desetak dana biti u znaku rvanja i mladosti, dok je Sreten Damnjanović, dugogodišnji trener Spartaka i reprezentacije Srbije, podvukao da će naši reprezentativci u sve tri discipline predstavljati Srbiju sa jednim ciljem - da nastave tradiciju uspešnih nastupa naših rvačkih reprezentativaca na značajnim međunarodnim takmičenjima.


KONTAKT CENTAR 024
ZAŠTITNIK GRAĐANA
ZAŠTITNIK PACIJENATA
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Informator
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy