Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
LAP za mlade
Program razvoja sporta Grada Subotice
Mreža za razvoj Subotice
Centar znanja o međuopštinskoj saradnji
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
Exchange 5
Aktuelnosti

Najavljeno Prvenstvo Evrope u rvanju za kadete u olimpijskim disciplinama

29.07.2015.

Rvački savez Srbije i Rvački klub „Spartak“ će biti domaćini Prvenstva Evrope u rvanju za kadete u grčko-rimskom stilu, slobodnom stilu i rvanju za žene, koje će se od 4. do 9. avgusta 2015. godine održati u subotičkoj Hali sportova „Dudova šuma“. Do sada, za ovo takmičenje prijavilo se više od 750 učesnika iz 37 zemalja Evrope.

9337_1.jpg 

Član Gradskog veća grada Subotice zadužen za sport, omladinu i turizam, Vjekoslav Ostrogonac je, na konferenciji za medije upriličenoj tim povodom u Medija-centru Gradske kuće, izrazio zadovoljstvo što je Subotica domaćin ovog značajnog međunarodnog nadmetanja, i dodao da smatra da je naš grad tu privilegiju i zaslužio, s obzirom na to da je Rvački klub „Spartak“ iz Subotice jedan od najtrofejnijih rvačkih klubova u Evropi.

– Hvala svima koji su učestvovali u organizaciji Prvenstva Evrope u rvanju za kadete u olimpijskim disciplinama, Rvačkom savezu Srbije, Ministarstvu omladine i sporta, Pokrajinskom sekretarijatu za sport i omladinu i Rvačkom klubu ‘Spartak’. Sigurno nam je u interesu da se ovakve manifestacije dešavaju kod nas, ne samo zbog popularizacije sporta i širenja pravih vrednosti, već i zbog promocije Subotice kao turističke destinacije. Svi hotelski kapaciteti će tokom ovih dana biti popunjeni, a najlepše je to što će biti popunjeni sportistima - naglasio je Vjekoslav Ostrogonac.

Predsednik Rvačkog saveza Srbije Željko Trajković je istakao da je cilj ove manifestacije popularizacija rvačkog sporta i jačanje baze, i da je Subotica kolevka rvanja u Srbiji.

- Na čelu sa našim, i mojim, legendarnim trenerom Sretenom Damnjanovićem, Rvački klub ‘Spartak’ je najusupešniji i najbolji rvački klub u našoj zemlji. To je činjenica i mi smo s punim poverenjem ovom klubu poverili tehničku organizaciju predstojećeg prvenstva. Očekujem da naša reprezentacija osvoji bar jednu medalju, a ocena je da je najveći kandidat za osvajanje medalje Sebastijan Kolompar, u grčko-rimskom stilu. U slobodnom stilu i rvanju za žene još ne očekujemo neke ozbiljnije rezultate, ali moram da naglasim da i ovde imamo značajnih pomaka - kazao je Trajković.

Predsednik Rvačkog kluba „Spartak“ Andrija Romić je rekao da organizacija ove manifestacije teče po planu i da će Subotica u narednih desetak dana biti u znaku rvanja i mladosti, dok je Sreten Damnjanović, dugogodišnji trener Spartaka i reprezentacije Srbije, podvukao da će naši reprezentativci u sve tri discipline predstavljati Srbiju sa jednim ciljem - da nastave tradiciju uspešnih nastupa naših rvačkih reprezentativaca na značajnim međunarodnim takmičenjima.


KONTAKT CENTAR 024
ZAŠTITNIK GRAĐANA
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Informator
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy