Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Vesti iz obrazovanja

Zanatlija sve manje

21.05.2015.

Direktor Politehničke škole Iso Planić i komercijalni direktor Privrednog društva „Birografika“ Milan Nikoletić potpisali su ugovor o poslovno–tehničkoj saradnji. Reč je o ugovoru kojim je „Birografika“ predvidela mogućnost stipendiranja učenika završnih razreda grafičkog smera Politehničke škole, kao i njihovo zapošljavanje u toj firmi. Potpisivanju ugovora prisustvovao je Ljuben Hristov, pomoćnik gradonačelnika za oblast male privrede.

 9101_1.jpg

Izražavajući zadovoljstvo što je „Birografika“ prepoznala značaj saradnje sa vaspitno-obrazovnim institucijama u našem gradu, ovog puta sa Politehničkom školom, Ljuben Hristov je ukazao na problem nedostatka kvalitetne radne snage, sa kojim se suočavaju privredna društva.

- Evidentno je da proizvodni profili poput stolara, bravara i tapetara nedostaju i u našem gradu, i u našem okruženju, a potreba za njima je velika. Uspostavljanje saradnje između privrednih društava i obrazovnih ustanova omogućiće kvalitetnu radnu snagu privrednim društvima i izvesniju budućnost mladim ljudima koji se zaposle, a doprineće i daljem smanjenju broja nezaposlenih u našem gradu – istakao je Ljuben Hristov.

Milan Nikoletić je rekao da su stipendije u iznosu od desetak hiljada dinara mesečno za sada predviđene za dva učenika za koje postoji mogućnost da već od 1. septembra zaključe i redovan radni odnos u „Birografici“. On je dodao da bi ova firma od jeseni mogla da dodeli stipendije za još šest-sedam učenika.

Ističući da broj učenika u odeljenjima gde se školuju zanatski kadrovi godinama rapidno opada, Iso Planić je rekao kako je ovaj ugovor značajan korak napred u motivisanju mladih da nakon školovanja svoju perspektivu vide u grafičkoj struci.


POPIS 2022Izbori za članove nacionalnih savetaSUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIИзборна комисија Града СуботицеMedija-centar i ProtokolПаркингeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАPlan razvoja Grada SuboticePlan Razvoja AP VojvodineIzborna komisija Grada SuboticeLokalna poreska administracijaPrijava muzičkog programa ugostiteljskih objekataLokalni tim za borbu protiv trgovine ljudimaPanonreg

Digitalna kulturaKONTAKT CENTAR 024E-mejl za prijem elektronskih fakturaPlaćanje karticama

Informator
Lokalni ombu
Gradsko pravobranilaštvo
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Informator
Development Strategy

Colour Coop