Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Otvoren novi-stari izložbeni prostor pod tornjem Gradske kuće

16.05.2015.

Večeras je svečano otvorena Gradska galerija umetničkog salona Subotice „Artporta“, sa prigodnom izložbom subotičkih umetnika „Novi likovni početak pod tornjem“. „Artporta“ je novi-stari izložbeni prostor pod tornjem Gradske kuće koji je, posle duže prinudne pauze, otvoren kao revitalizovana prodajna galerija profesionalnih likovnih umetnika, primenjenih umetnika i dizajnera Subotice.|

 9076_1.jpg

Likovni umetnik Đerđ Boroš je, obraćajući se prisutnima na otvaranju galerije, u ime subotičkih likovnih umetnika, primenjenih umetnika i dizajnera rekao da je ova galerija radila skoro 20 godina, da je poslednjih nekoliko godina stagnirala, ali da je zahvaljujući naporima gradonačelnika Subotice i njegovih saradnika ovaj prostor ponovo vraćen da bude hram subotičkih likovnih umetnika, primenjenih umetnika i dizajnera.

Savetnica gradonačelnika za oblast kulture Valerija Agošton Pribila je istakla da nas velika umetnička tradicija grada u izvesnom smislu obavezuje da je nastavimo i obogatimo novim sadržajima.

- Otvaramo ponovo ovu galeriju u dubokom uverenju da ćemo uspeti da nadomestimo jednu očiglednu prazninu novim kreativnim sadržajima. Ubeđena sam da će subotički umetnici, kao savremeni nomadi, u potrazi za umetničkim izložbenim prostorima ovde naći pravo mesto da prikažu svoje radove kroz izložbe i kroz onlajn i oflajn prodaju svojih dela – rekla je Valerija Agošton Pribila.

Gradonačelnik Subotice Jene Maglai je, otvarajući likovnu galeriju, kazao da je lokalna samouprava smatrala da bi izložbeni prostor pod tornjem Gradske kuće trebalo ponovo da oživi, dobije svoj novi sadržaj i ponovo postane deo kulturnog života našeg grada.

- Subotičani rado svraćaju u galeriju pod tornjem, gde je prisutnost subotičkih umetnika permanentna. Zahvaljujem se Đerđu Borošu koji je uložio velike napore da nađemo pravo rešenje i pravi sadržaj da ponovo oživimo ovu galeriju. Zahvaljujem se i mojoj savetnici za kulturu Valeriji Agošton Pribili, i umetničkom rukovodiocu galerije Virag Molnar Čikoš koja je sve ovo osmislila, preuzela na sebe obavezu da ovaj objekat ponovo oživi i da u ovaj izložbeni prostor udahne umetnički duh. Nadam se da obnovljena likovna galerija ima perspektivu kada je reč o njenom radu i prisutvu naših umetnika iz Subotice u ovoj galeriji – naglasio je gradonačelnik Maglai.

Obnovljena pod okriljem Udruženja likovnih umetnika, primenjenih umetnika i dizajnera (ULUPUD) „Artporta“ je mali izložbeni prostor koji proširenjem u virtuelni prostor bez granica postaje i dovoljno prostran da na profesionalan i primeren način udomi, ukaže i približi lokalnoj i svetskoj publici savremeni umetnički produkt subotičkih stvaralaca, vredno i jedinstveno duhovno-umetničko blago našeg grada.European City of Sport

POPIS 2022Izbori za članove nacionalnih savetaSUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIПОПИСУ ПОЉОПРИВРЕДЕ 2023Изборна комисија Града СуботицеMedija-centar i ProtokolLAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАPrograma razvoja turizmaPlan razvoja Grada SuboticePlan Razvoja AP VojvodineIzborna komisija Grada SuboticePrijava muzičkog programa ugostiteljskih objekataLokalni tim za borbu protiv trgovine ljudimaPanonreg

Digitalna kulturaKONTAKT CENTAR 024E-mejl za prijem elektronskih fakturaPlaćanje karticama

InformatorНацрт Локалног антикорупцијског плана Града Суботице

Lokalni ombu
Gradsko pravobranilaštvo
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata

Informator

Javno dostavljanje

Development Strategy

Colour Coop

 

festivals("$this->lg"); ?>