LAP za mlade
Program razvoja sporta Grada Subotice
Mreža za razvoj Subotice
Centar znanja o međuopštinskoj saradnji
Europe for Citizens
Projekat Balkan i Evropa zajedno
Vesti iz obrazovanja

Predstavljen edukativni program „Pokreni bajs“

24.04.2015.

U Velikoj većnici Gradske kuće danas je predstavljen „Pokreni bajs“ program koji je zamišljen kao početak jedne dugoročne akcije edukacije dece u Srbiji za vožnju bicikla i savladavanje osnovnih znanja o bezbednosti saobraćaja. Ideja je da se kroz osnovno obrazovanje pokrene akcija obuke (i takmičenja) učenika osnovnih škola.

8999_1.jpg 

„Pokreni bajs” program  namenjen   je učenicima osnovnih škola, starijim od 10 godina, a može se koristiti i za obuku odraslih.  Sastoji se iz četiri nivoa obuke: teorijska nastava u učionicama, praktična obuka na poligonima, obuka na ulicama sa minimalnim saobraćajem i obuka na ulicama sa intenzivnim saobraćajem.

Član Gradskog veća zadužen za oblast obrazovanja, Blaško Stantić, rekao je, između ostalog da program „Pokreni bajs” ima dugoročan značaj u pripremanju dece za ovladavanje određenim tehnikama i sticanje preduslova za bezbedno aktivno učestvovanje u saobraćaju.

Program „Pokreni bajs“ je edukativni program Ministarstva saobraćaja Republike Irske, Nacionalnog odbora za standarde obuke u biciklizmu u okviru Jugo cikling kampanje, a sprovodi ga Ministarstvo za sport i omladinu i Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.


KONTAKT CENTAR 024
Servisne informacije
Informator
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Investirajte u Suboticu
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Dubra uprava