Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Vesti iz obrazovanja

Predstavljen edukativni program „Pokreni bajs“

24.04.2015.

U Velikoj većnici Gradske kuće danas je predstavljen „Pokreni bajs“ program koji je zamišljen kao početak jedne dugoročne akcije edukacije dece u Srbiji za vožnju bicikla i savladavanje osnovnih znanja o bezbednosti saobraćaja. Ideja je da se kroz osnovno obrazovanje pokrene akcija obuke (i takmičenja) učenika osnovnih škola.

8999_1.jpg 

„Pokreni bajs” program  namenjen   je učenicima osnovnih škola, starijim od 10 godina, a može se koristiti i za obuku odraslih.  Sastoji se iz četiri nivoa obuke: teorijska nastava u učionicama, praktična obuka na poligonima, obuka na ulicama sa minimalnim saobraćajem i obuka na ulicama sa intenzivnim saobraćajem.

Član Gradskog veća zadužen za oblast obrazovanja, Blaško Stantić, rekao je, između ostalog da program „Pokreni bajs” ima dugoročan značaj u pripremanju dece za ovladavanje određenim tehnikama i sticanje preduslova za bezbedno aktivno učestvovanje u saobraćaju.

Program „Pokreni bajs“ je edukativni program Ministarstva saobraćaja Republike Irske, Nacionalnog odbora za standarde obuke u biciklizmu u okviru Jugo cikling kampanje, a sprovodi ga Ministarstvo za sport i omladinu i Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.


POPIS 2022Izbori za članove nacionalnih savetaSUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIИзборна комисија Града СуботицеMedija-centar i ProtokolПаркингeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАPlan razvoja Grada SuboticePlan Razvoja AP VojvodineIzborna komisija Grada SuboticeLokalna poreska administracijaPrijava muzičkog programa ugostiteljskih objekataLokalni tim za borbu protiv trgovine ljudimaPanonreg

Digitalna kulturaKONTAKT CENTAR 024E-mejl za prijem elektronskih fakturaPlaćanje karticama

Informator
Lokalni ombu
Gradsko pravobranilaštvo
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Informator
Development Strategy

Colour Coop