Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Predstavljen plan izrade Master plana razvoja regiona jezera Palić

12.03.2015.

Gradonačelnik Subotice Jene Maglai sa saradnicima razgovarao je danas sa predstavnicima „Horvat konsaltinga” – timovima iz Zagreba i Beograda – kome je poverena izrada Master plana razvoja regiona jezera Palić (Master plan Palić 2015). Na ovom inicijalnom sastanku, održanom u Zelenoj sali Gradske kuće, predstavljen je plan izrade projekta, usaglašeni su vremenski okviri izrade plana, a postignut je i dogovor oko najvažnijih pitanja.

8878_1.jpg 

Uz konstataciju da su rokovi navedeni u termin planu izrade projekta nešto ambiciozniji u odnosu na rokove precizirane u Ugovoru o javnoj nabavci usluge Izrada Master plana razvoja regiona jezera Palić (Master plan Palić 2015), potpisanom 11. marta 2015. godine između grada Subotice i „Horvat i Horvat konsalting” d.o.o. sa sedištem u Zagrebu, sagovornici su se saglasili da bi već na startu trebalo definisati pravilnu viziju razvoja Palića kako se ne bi ponovile greške iz prethodnog Master plana koje su se pre svega odnosile na neusklađenost turističkog razvoja sa urbanističkim uslovima.

Tokom razgovora je istaknuto da se prilikom izrade Master plana razvoja regiona jezera Palić, koji sadrži četiri ključne celine – Prostorno-tehničku ocenu područja, Strateški okvir Master plana i koncept razvoja, Fizički Master plan i Poslovni Master plan – paralelno sprovode dve veoma važne aktivnosti: izrada Master plana i vrlo opsežan i fokusiran program zaštite i sanacije jezera Palić i Ludaš, da bi u obzir trebalo uzeti i vlasničke limitacije i da je dosadašnja praksa pokazala da je uvođenje Master plana u realizaciju veoma delikatan proces.

Sagovornici su se složili u oceni da je za neko dugoročno planiranje jako bitno reći da će se u narednih desetak godina poboljšati kvalitet jezerske vode, s obzirom na to da je, u odnosu na prethodni Master plan, došlo do revizije Odluke o zaštiti zaštićenog područja Park prirode „Palić“, da je Palićko jezero područje od međunarodnog značaja za ptice (IBA) i da je usvojena Odluka o donošenju Plana za unapređenje stanja ekološkog statusa jezera Palić i njegove okoline.

Na sastanku je naglašeno da postoji mogućnost da se iz međunarodnih donacija obezbede značajna sredstva za unapređenje zaštićenog Ramsarskog područja Ludaša, odnosno za rešavanje problema vezanih za odvođenje otpadnih voda sa Palića do prečistača, kvalitet vode u jezerima, uticaj okoline na Palićko i Ludaško jezero i izgradnju kanalizacione mreže.

8878_2.jpg 

Sledeći radni sastanak timova iz Subotice, Beograda i Zagreba zakazan je za 28. mart 2015. godine.

European City of Sport

POPIS 2022Izbori za članove nacionalnih savetaSUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIПОПИСУ ПОЉОПРИВРЕДЕ 2023Изборна комисија Града СуботицеMedija-centar i ProtokolLAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАPrograma razvoja turizmaPlan razvoja Grada SuboticePlan Razvoja AP VojvodineIzborna komisija Grada SuboticeLokalna poreska administracijaPrijava muzičkog programa ugostiteljskih objekataLokalni tim za borbu protiv trgovine ljudimaPanonreg

Digitalna kulturaKONTAKT CENTAR 024E-mejl za prijem elektronskih fakturaPlaćanje karticama

Informator
Lokalni ombu
Gradsko pravobranilaštvo
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata

Informator

Javno dostavljanje

Development Strategy

Colour Coop

 

festivals("$this->lg"); ?>