Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
LAP za mlade
Program razvoja sporta Grada Subotice
Mreža za razvoj Subotice
Centar znanja o međuopštinskoj saradnji
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
Exchange 5
Aktuelnosti

Velemajstor Nikola Sedlak osvojio zlatnu medalju na Olimpijadi u Norveškoj

19.08.2014.

Na 41. Šahovskoj olimpijadi, održanoj od 1. do 15. avgusta u norveškom gradu Tromsu, član reprezentacije Srbije i naš sugrađanin velemajstor Nikola Sedlak osvojio je zlatnu medalju za najbolji pojedinačni rezultat na četvrtoj tabli (6,5 poena iz 8 partija, sa performansom 2773).

 8219_1.jpg

Gradonačelnik Subotice Jene Maglai je, tim povodom, priredio prijem za velemajstora Nikolu Sedlaka, predsednika Šahovskog saveza Srbije Miroslava Kopanju i predstavnike Šahovskog kluba Spartak. Nakon srdačnog susreta u Zelenoj sali Gradske kuće, Nikola Sedlak, Miroslav Kopanja i Vjekoslav Ostrogonac, član Gradskog veća zadužen za sport, omladinu i turizam, održali su, u Medija-centru u Gradskoj kući, konferenciju za novinare.

Uz konstataciju da je ove godine imao mali peh na Pojedinačnom šampionatu Srbije u Subotici, gde je u pretposlednjem kolu izgubio partiju i šansu za osvajanje prvog mesta, Sedlak je podvukao da na Šahovskoj olimpijadi u Norveškoj nije razmišljao o uspehu u pojedinačnoj konkurenciji.

- Cilj mi je bio da naša reprezentacija, koja je startovala odlično, izbori što bolji plasman. Kako je turnir odmicao, odjednom mi se ukazala šansa da uzmem pojedinačnu medalju. Zlatna medalja na Šahovskoj olimpijadi u Norveškoj je najveći uspeh u mojoj karijeri i veliki motiv za predstojeća takmičenja – naglasio je Nikola Sedlak.

Vjekoslav Ostrogonac je izrazio zadovoljstvo što je naš sugrađanin, velemajstor Nikola Sedlak, reprezentativac Srbije u šahu i trener i igrač u Šah-klubu Spartak, na tek minuloj Šahovskoj olimpijadi u Norveškoj osvojio zlatnu medalju i tako na najbolji mogući način promovisao i našu zemlju, i grad Suboticu.

On je čestitao i predsedniku Šahovskog saveza Srbije na velikom uspehu na Olimpijadi u Tromsu i istakao da veruje da će grad Subotica i Šahovski savez Srbije i u narednom periodu, kao i u proteklih osam meseci, veoma dobro sarađivati.

Miroslav Kopanja je kazao da naša podmlađena reprezentacija na 41. Šahovskoj olimpijadi nijednog trenutka nije bila u podređenom položaju, da su naši šahovski reprezentativci tek sada sazreli i kao ljudi, i kao igrači, i da bi u budućnosti od njih trebalo da očekujemo još bolje rezultate.

Saradnja Šahovskog saveza Srbije i Subotice je izuzetna, ocenio je Kopanja, i dodao da veruje da će posle odlično organizovanog kadetskog prvenstva Srbije i Pojedinačnog šampionata Srbije za muškarce grad Subotica biti sjajan domaćin i Prve lige Srbije u šahu za muškarce i žene, koja će se od 30. avgusta do 9. septembra 2014. godine održati na Paliću.

Muška reprezentacija Srbije osvojila je 16. mesto (deoba 12-23. mesto), a ženska 29. mesto (deoba 27-44. mesto). Titulu kod šahista osvojili su Kinezi, a kod dama Ruskinje.

Šahovska olimpijada je najvažnije šahovsko takmičenje, odmah pored Svetskog prvenstva. Na ovom nadmetanju učestvovalo je 1.800 takmičara iz 174 države, od kojih je deset bilo iz Srbije.

KONTAKT CENTAR 024
ZAŠTITNIK GRAĐANA
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Informator
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy