Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
LAP za mlade
Program razvoja sporta Grada Subotice
Mreža za razvoj Subotice
Centar znanja o međuopštinskoj saradnji
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
Exchange 5
Aktuelnosti

Prijem za juniorke Srbije i učesnike Kursa FIVB

04.08.2014.

Gradonačelnik Subotice Jene Maglai i član Gradskog veća zadužen za sport omladinu i turizam, Vjekoslav Ostrogonac, priredili su danas, u Velikoj većnici Gradske kuće, prijem za juniorske reprezentativke naše zemlje u odbojci, učesnike Kursa za kandidate za međunarodne sudije Svetske odbojkaške federacije (FIVB) i delegaciju Odbojkaškog saveza Srbije (OSS).

8194_1.jpg 

Juniorska reprezentacija Srbije takmiči se od 5. do 9. avgusta, u subotičkoj Hali sportova „Dudova šuma”, na Balkanskom prvenstvu u odbojci na kome će nastupiti najbolje juniorske selekcije iz sedam zemalja, dok se u hotelu „Patria” u Subotici, u organizaciji OSS, od 1. do 10. avgusta, održava Kurs za kandidate za međunarodne sudije FIVB. Kandidati, njih 21 iz 12 zemalja, će tokom trajanja Kursa suditi utakmice Balkanskog prvenstva 2014. za juniorke.

Gradonačelnik Maglai je poželeo dobrodošlicu i ugodan boravak u našem gradu juniorskim reprezentativkama Srbije, učesnicima Kursa za kandidate za međunarodne sudije FIVB i delegaciji Odbojkaškog saveza Srbije.

Uz izražavanje zadovoljstva što će se Balkansko prvenstvo u odbojci za juniorke odigrati upravo u Subotici, on je istakao da će se Subotičani potruditi da budu dobri domaćini i da će ispoštovati sve što je u vezi ovog šampionata dogovoreno sa rukovodstvom Odbojkaškog saveza Srbije.

- Subotica će uvek biti otvorena za saradnju sa Odbojkaškim savezom Srbije. Smatramo da naš grad treba da stoji iza ovakvih značajnih takmičenja, jer takve međunarodne manifestacije doprinose i promociji grada Subotice, i afirmaciji odbojkaškog sporta u našoj sredini. Juniorskim reprezentativkama naše zemlje želim da na ovom prvenstvu pruže dobre partije i da, uz podršku Subotičana sa tribina, osvoje prvo mesto – naglasio je Jene Maglai.   

Goste je pozdravio i Vjekoslav Ostrogonac koji je, između ostalog, Ženskoj juniorskoj odbojkaškoj reprezentaciji Srbije poželeo da ostvari zapažen uspeh na Balkanskom prvenstvu, kao i na 24. Evropskom prvenstvu koje će se odigrati od 16. do 24. avgusta u Tampereu, u Finskoj i Tartuu (finale), u Estoniji. U interesu grada Subotice je, dodao je, da se, osim kao grad sportova, zajedno sa Palićem promoviše i kao značajna turistička destinacija.

Tokom prijema, član Izvršnog odbora OSS, Dejan Jovanović, predao je Jeneu Maglaiju specijalnu plaketu Odbojkaškog saveza Srbije za dugogodišnju uspešnu saradnju i doprinos grada Subotice razvoju odbojke.

Prisutnima su se obratili i sekretar Sudijske komisije FIVB i direktor Kursa, Sergej Titov, iz Rusije, i predsednik Komisije za pravila igre FIVB, instruktor na Kursu, Aleksandar Džejms Stil, iz Škotske.

Sergej Titov je rekao da je Srbija po drugi put za redom domaćin Kursa za kandidate za međunarodne sudije FIVB (prošle godine održan u Kladovu) i istakao da je Kurs izuzetno značajan, jer se radi o budućim međunarodnim sudijama koji bi trebalo da budu nosioci tih funkcija u narednim decenijama.

Aleksandar Džejms Stil je, uz zahvalnost, kako je rekao, na sjajnoj dobrodošlici i dobrim uslovima za rad u Subotici, kazao da je veoma bitno da kandidati za sudije budu pripremljeni na adekvatan način kako bi igračima omogućili da na terenu budu što bolji i kvalitetniji.

Prijemu su prisustvovali i Darko Đuričković, koordinator nacionalnih selekcija OSS, i Simon Džines, delegat Balkanske odbojkaške asocijacije (BVA) na Balkanskom prvenstvu u Subotici.

Na Balkanskom prvenstvu će igrati sedam reprezentacija: Srbija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Grčka, BJR Makedonija, Rumunija i Turska, a igraće se po jednokružnom bod sistemu (svako sa svakim). Prvi meč naša reprezentacija igraće sa selekcijom Makedonije u utorak, 5. avgusta, u Hali sportova „Dudova šuma”, od 20 časova.

KONTAKT CENTAR 024
ZAŠTITNIK GRAĐANA
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Informator
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy