Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Vesti

Pomoć osobama sa autizmom

25.07.2014.

Državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja dr Nenad Ivanišević i član Gradskog veća zadužen za oblast socijalne zaštite Milimir Vujadinović obišli su Udruženje za pomoć osobama sa autizmom u Subotici kako bi na terenu sagledali potrebe udruženja i načine pomoći, kako Ministarstva tako i Lokalne samouprave.

8184_1.jpg

Odeljenje za međunarodnu saradnju, evropske integracije i međunarodne projekte Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja će napraviti trogodišnji plan potreba pružalaca usluga socijalne zaštite koji bi mogli biti finansirani iz evropskih fondova i stranih donatora, najavio je Nenad Ivanišević.

Uz isticanje da će se to odeljenje u narednom, četvoromesečnom periodu baviti mapiranjem potreba kroz posete ovakvim udruženjima i drugim organizacijama širom Srbije, Ivanišević je rekao da će, posle toga, ovo odeljenje Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja napraviti trogodišnji plan potreba koje bi mogle biti finansirane od strane Evropske unije i stranih donatora.

- Subotica i svi dobri projekti koje zajedno realizujemo sa lokalnom samoupravom, koja je vrlo aktivna, imaće podršku ministarstva – kazao je Ivanišević.

On je rekao da sektor za osobe sa invaliditetom, nakon rebalansa budžeta, planira da pomogne opremanje senzorne sobe ovog udruženja u iznosu od 300.000 dinara, što će, po njegovoj oceni, biti prva konkretna podrška Ministarstva ovom udruženju.

- Potrudićemo se da organizujemo zajedno sa Udruženjem jednu donatorsku večeru, gde ćemo pozvati i ministra Aleksandra Vulina da dođe i da podršku, jer mislim da je to najbolji način da se svi uključimo u pomoć ovim udruženjima – naglasio je Ivanišević, i dodao da će se Ministarstvo truditi da pomogne i Domu za decu ometenu u razvoju „Kolevka” u Subotici.

Milimir Vujadinović je istakao da grad Subotica brine o socijalno ugroženim kategorijama, da je Grad ove godine, kroz dva projekta, pomogao rad Udruženja osoba sa autizmom sredstvima u iznosu od 400.000 dinara i da će se u Udruženju od 1. avgusta, putem javnih radova, na pet meseci zaposliti četiri osobe.  

On je najavio za naredni period posete udruženjima i ustanovama socijalne zaštite u cilju prepoznavanja njihovih potreba.

Gradsko Udruženje za pomoć osobama sa autizmom osnovano je 2011. godine kao dobrovoljno, humanitarno, nestranačko, nevladino i neprofitno udruženje. Trenutno ima oko 45 članova, i sprovodi veliki broj aktivnosti na unapređenju kvaliteta života osoba sa autizmom.

POPIS 2022

Izbori za članove nacionalnih saveta

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTI

Изборна комисија Града СуботицеMedija-centar i ProtokolПаркингeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАPlan Razvoja AP Vojvodine

Izborna komisija Grada Subotice

Lokalna poreska administracijaPrijava muzičkog programa ugostiteljskih objekataLokalni tim za borbu protiv trgovine ljudimaPanonreg

Digitalna kultura

KONTAKT CENTAR 024E-mejl za prijem elektronskih fakturaPlaćanje karticama

Informator
Lokalni ombu
Gradsko pravobranilaštvo
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Informator
Development Strategy

Colour Coop