Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
LAP za mlade
Program razvoja sporta Grada Subotice
Mreža za razvoj Subotice
Centar znanja o međuopštinskoj saradnji
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
Exchange 5
Aktuelnosti

Počeo teniski turnir „Palić open 2014“

22.07.2014.

Na terenima Teniskog kluba „Palić 1878“ večeras je svečano otvoren 11. teniski turnir za devojke „Palić open 2014”. Turnir je proglasio otvorenim predsednik Skupštine grada Subotice, Ilija Maravić, a prisutne su pozdravili i član Gradskog veća zadužen za sport, omladinu i turizam, Vjekoslav Ostrogonac, predsednik Teniskog saveza Vojvodine, Milan Jerinkić, predsednik TK „Palić 1878“ Siniša Kalinić, predsednik Organizacionog odbora „Palić open 2014“, Draško Rodić, kao i direktori turnira Aleksandar Nenadović i Dušan Miljković.

8179_1.jpg

Uz izražavanje dobrodošlice, Ilija Maravić je takmičarkama poželeo ugodan boravak u Subotici i na Paliću i uspešan nastup na turniru. Nadam se, dodao je, da će prelepi ambijent u kome se takmičite doprineti da pružite svoj maksimum i uz malo neophodne sportske sreće osvojite prve bodove na svetskoj rang-listi.

- U našoj zemlji danas se igra vrhunski tenis, divimo se umeću Novaka Đokovića, Jelene Janković, Ane Ivanović, a sada već i čitave plejade novih imena. Međutim, niko od njih nije postao vrhunski igrač preko noći. Svi su oni imali sreću da zaigraju na nekom turniru sličnom ovom kakav imamo na Paliću. Uz želju da upravo neka od vas postane buduća svetska šampionka, proglašavam ovaj turnir otvorenim – naglasio je Maravić.

Vjekoslav Ostrogonac je istakao da se turnir održava već jedanaestu godinu zaredom i da je to najbolji pokazatelj da organizatori turnira dobro rade svoj posao.

- Grad Subotica prepoznaje i u skladu sa mogućnostima pomaže ovakve sportske manifestacije. Meni je izuzetno drago da ovakvim takmičenjima spajamo sport, omladinu i turizam. Tu su mlade sportistkinje koje žele da osvoje prve bodove i napreduju na svetskoj rang-listi, a sve se dešava na Paliću, prelepoj turističkoj destinaciji koja se na ovaj način uspešno promoviše – rekao je Ostrogonac.

I Milan Jerinkić je mladim takmičarkama poželeo dobrodošlicu, ugodan boravak u Subotici i na Paliću i dobre rezultate tokom turnira.

Osvrćući se na neuspeh ženske teniske reprezentacije Srbije u Fed kup teniskom takmičenju i trenutnu situaciju u srpskom ženskom tenisu, on je podvukao da je mala kriza rezultata prevaziđena, da ohrabruje veliki broj naših mladih i perspektivnih teniserki koje se nadmeću na raznim turnirima po svetu i da to nagoveštava lepu budućnost srpskog tenisa i kontinuitet dobrih rezultata u svetskim okvirima.

Nagradni fond turnira iznosi 10.000 dolara. Turnir se igra do 27. jula, kada će biti odigran finalni meč (11 časova).

KONTAKT CENTAR 024
ZAŠTITNIK GRAĐANA
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Informator
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy