Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Vesti iz obrazovanja

Saradnja škola iz Subotice i Segedina

12.05.2014.

U okviru IPA projekta prekogranične saradnje pod nazivom „Negovanje zajedničkog kulturnog nasleđa kroz edukaciju u cilju stvaranje jedinstvene regije što je preduslov održivog razvoja“, čiji je nosilac Politehnička škola u Subotici, a partner Uslužna stručna srednja škola „Ištvan Vedreš“ iz Segedina, danas je u Velikoj većnici Gradske kuće održana stručna konferencija.

8000_1.jpg

Član Gradskog veća zadužen za obrazovanje, Blaško Stantić, istakao je, tim povodom, da je glavni cilj projekta promovisanje kulturnog nasleđa i doprinos stvaranju zajedničkog kulturnog identiteta regije.

On je izrazio nadu da će se tokom realizacije ovog projekta ostvariti intenzivna i uspešna saradnja partnera, da će se uspostaviti novi kontakti, novi potencijali za dalju saradnju između edukativnih i kulturnih institucija u regii i da će partneri na projektu zajednički izraditi didaktički materijal o lokalnoj (regionalnoj) istoriji arhitekture.

Stručnjaci iz Subotice i Segedina govorili su o graditeljskom nasleđu dva grada.

Konferencijom je otvoren Kamp starih zanata, koji na ergeli Kelebija počinje danas i traje do 16. maja. Po dvadeset učenika iz obe škole kroz više radionica učiće duborez, slikanje na staklu i emajlu i grnčarstvo.

IPA projekat je počeo 1. februara 2013. i traje do 31. jula 2014. godine. Do sada su, između ostalog, održani foto dani, objavljena je brošura o građevinama u dva grada i održan kamp maketarstva u Segedinu.

POPIS 2022Izbori za članove nacionalnih savetaSUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIИзборна комисија Града СуботицеMedija-centar i ProtokolПаркингeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАPlan razvoja Grada SuboticePlan Razvoja AP VojvodineIzborna komisija Grada SuboticeLokalna poreska administracijaPrijava muzičkog programa ugostiteljskih objekataLokalni tim za borbu protiv trgovine ljudimaPanonreg

Digitalna kulturaKONTAKT CENTAR 024E-mejl za prijem elektronskih fakturaPlaćanje karticama

Informator
Lokalni ombu
Gradsko pravobranilaštvo
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Informator
Development Strategy

Colour Coop