LAP za mlade
Program razvoja sporta Grada Subotice
Mreža za razvoj Subotice
Centar znanja o međuopštinskoj saradnji
Europe for Citizens
Projekat Balkan i Evropa zajedno
Vesti iz obrazovanja

Otvoren Sajam obrazovanja

15.04.2014.

U fiskulturnoj sali Tehničke škole „Ivan Sarić” počeo je dvodnevni Sajam obrazovanja na kojem se predstavljaju sve srednje škole iz Subotice i Bačke Topole, više fakulteta i visokih strukovnih škola, a svoje štandove imaju i Nacionalna služba za zapošljavanje, Infostud, Klub „Mesečina” i Dom učenika Subotica. Organizator Sajma obrazovanja je Aktiv direktora subotičkih srednjih škola.

7943_1.jpg

Otvaranju Sajma obrazovanja prisustvovali su načelnik Školske uprave Sombor Borislav Staničkov i Blaško Stantić, član Gradskog veća zadužen za oblast obrazovanja.

Sajam obrazovanja je prilika da se učenici osmih razreda, kao i đaci završnih razreda srednjih škola upoznaju sa obrazovnim profilima koje škole i fakulteti nude.

Srednje škole su uz pomoć svojih učenika pripremile prezentacije kako bi potencijalne učenika upoznali sa svojim radom i obrazovnim profilima

U ime Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Sajam je otvorio načelnik Školske uprave Sombor, Borislav Stanički, koji je ocenio manifestaciju kao značajnu za opredeljivanje za životni poziv što predstavlja jednu od prekretnica za svakog učenika.

On smatra da je važno da se u ovaj proces na adekvatan način uključe svi subjekti, kako bi se mladim ljudima pomoglo u donošenju odluke o budućem zanimanju.

Sajam obrazovanja u Subotici se održava deseti put, a po peti put domaćin je Tehnička škola „Ivan Sarić”. Sajam je danas otvoren do 18 časova, a sutra od 9 do 16 časova.

KONTAKT CENTAR 024
Servisne informacije
Informator
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Investirajte u Suboticu
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Dubra uprava