Посетите Суботицу Дубра управа
LAP za mlade
Program razvoja sporta Grada Subotice
Mreža za razvoj Subotice
Centar znanja o međuopštinskoj saradnji
Europe for Citizens
Projekat Balkan i Evropa zajedno
Vesti iz obrazovanja

Otvorena izložba dečjih radova „Subotica, moj grad“

09.10.2013.

Povodom 10. oktobra, Dana oslobođenja Subotice od fašizma, u vestibilu Gradske kuće danas je otvorena izložba likovnih radova učenika osnovnih škola. Na raspisani konkurs na temu „Subotica, moj grad“, iz devet subotičkih osnovnih škola i Likovne radionice Crvenog krsta Subotica ukupno je prispelo 187 likovnih i 63 literarna rada.

7301_1.jpg

Izložbu dečjih radova otvorila je dr Etela Jerinkić, član Gradskog veća zadužena za obrazovanje. Ona je, tom prilikom, naglasila da je bitno da se sačuva uspomena i sećanje na, za naš grad i našu zemlju, značajne istorijske datume, i dodala da su učenici u svojim likovnim i literarnim radovima uglavnom predstavili ono što je za njih najznačajnije i najlepše u Subotici.

Konkurs je prvi put raspisan pre 16 godina, a u SUBNOR-u su pre 11 godina, uzimajući u obzir uzrast dece za koji se konkurs raspisuje, odlučili da tema radova ne bude Drugi svetski rat već „Subotica, moj grad“. Likovni radovi su raspoređeni u dve kategorije: za niže i više razrede osnovnih škola.

Gradski odbor SUBNOR-a svake godine obezbeđuje nagrade za najbolje radove po kategorijama. Za prva tri mesta uručuju se medalje. Učitelj, nastavnik ili profesor čiji je učenik osvojio nagradu dobija zahvalnicu za uloženi trud, a nagrada je obezbeđena i za školu koja odnese najviše medalja. Dodela nagrada učenicima i njihovim učiteljima, nastavnicima i profesorima najavljena je za 22. decembar.

KONTAKT CENTAR 024
Rođeni, venčani i preminuli
Servisne informacije
Спортски клубови
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Управа за капитална улагања АП Војводине
Informator
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Etnofest (21. - 25. jun 2017. godine)