Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Vesti iz obrazovanja

Počela 27. „Klincijada“

27.05.2013.

U Subotici je danas počela 27. po redu manifestacija posvećena dečjem stvaralaštvu pod nazivom „Klincijada“ tokom koje će, u narednih pet dana, oko 1.600 mališana na tri lokacije u gradu svojim vršnjacima i drugim posetiocima manifestacije u preko 70 tačaka pokazati šta su naučili tokom godine od svojih vaspitača. Klincijada“ je danas otvorena u Mađarskom kulturnom centru „Nepker“. Manifestaciju organizuje subotička Predškolska ustanova „Naša radost“ uz podršku grada Subotica.

6827_1.jpg

Na „Klincijadi“ će ove godine nastupiti 1.400 mališana iz PU „Naša radost“, dok će oko 200 dece, koja dolaze iz predškolskih ustanova „Labud Pejović“ iz Bečeja i „Poletarac“ iz Odžaka, kao i subotičkih baletskih klubova „Mon Mirage“, „Larisa“ i „Creative“ i PU „Naše nade“, nastupiti kao gosti manifestacije.

Član Gradskog veća zadužena za obrazovanje dr Etela Jerinkić istakla je, između ostalog, da je ova manifestacija prilika da se podsetimo na reči poznate italijanske lekarke i pedagoga Marije Montesori koja je rekla da je dete duhovni tvorac nas odraslih. U tom znaku, istakla je, trebalo bi da protekne i ovogodišnja „Klincijada“.

„Klincijada“ će se u „Nepkeru“ do srede, 29. maja, održavati od 9 časova, 10,15 časova i 17 časova, a u četvrtak, 30. maja, u 9 i 10,15 časova. U četvrtak, 30. maja, programi će se odvijati u Hali sportova, od 16 časova, dok će u petak 31. maja, od 17 časova, u Velikoj većnici Gradske kuće biti održan 5. memorijalni koncert „Nevzeta Kadirić“ .

Subotica je kolevka predškolskog vaspitanja i obrazovanja na ovim prostorima, jer je u njoj osnovano prvo zabavište na Balkanu - 18. septembra 1843. godine. Grad se kao osnivač pojavljuje 1859. godine kada se otvaraju dva zabavišta, a kasnije ih je bilo sve više raspoređenih po kvartovima.

POPIS 2022Izbori za članove nacionalnih savetaSUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIИзборна комисија Града СуботицеMedija-centar i ProtokolПаркингeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАPlan razvoja Grada SuboticePlan Razvoja AP VojvodineIzborna komisija Grada SuboticeLokalna poreska administracijaPrijava muzičkog programa ugostiteljskih objekataLokalni tim za borbu protiv trgovine ljudimaPanonreg

Digitalna kulturaKONTAKT CENTAR 024E-mejl za prijem elektronskih fakturaPlaćanje karticama

Informator
Lokalni ombu
Gradsko pravobranilaštvo
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Informator
Development Strategy

Colour Coop