Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Vesti

Delegacija grada Subotice u poseti gradu Brestu

26.04.2013.

Prilikom posete ambasadora Belorusije Subotici u septembru 2012. godine dogovorena je poseta gradu Brestu sa ciljem da se sagledaju sličnosti i mogućnosti za produbljivanje saradnje dva grada.

6790_1.jpg

Na poziv gradonačelnika Bresta Aleksandra Sergejeviča Paljšenkova delegacija grada Subotice na čelu sa zamenikom gradonačelnika Blaškom Stantićem boravila je 24. i 25. aprila u tom gradu.

Prilikom ove prve zvanične posete Gradskom izvršnom komitetu grada Bresta, obostrano je izražena spremnost za uspostavljanje privredne, turističke i kulturne saradnje. U skladu sa tim, gradonačelnik Paljšenkov sa svojim saradanicima predložio je da se u narednom vremenskom periodu pripremi i zvanično potpisivanje sporazuma o prijateljstvu između dva grada. Povodom ovih inicijativa, zamenik gradonačelnika grada Subotice je gradonačelniku Bresta predao i poziv za učešće na VII Međunarodnom i regionalnom sajmu privrede u Subotici, u junu ove godine, kao i poziv za uzvratnu zvaničnu posetu povodom obeležavanja Dana grada, 1. septembra, 2013. godine.

U stručnom delu posete, delegacija je vodila razgovore sa direktorom Slobodne ekonomske zone Bresta, sa predstavnicima Nacionalnog parka Belovezhskaja Puscha i sa predstavnicima gradske opštine Moskovskaja, na čijoj teritoriji se ovaj park nalazi.

Delegacija je, pored aktivnosti vezanih za identifikovanje mogućnost za uspostavljanje saradnje između dva grada, gostovala i na VI Investicionom forumu grada Bresta (BeITA), gde su se okupili predstavnici iz 13 zemalja Evrope i Azije. U okviru ove manifestacije otvoren je i 15. regionalni privredni sajam na kojem je delegacija imala pregovore sa potencijalnim partnerima koji su zainteresovani za širenje svojih aktivnosti na područje Srbije.

Poseta i vođeni razgovori su bili korisni za uspostavljanje privredne saradnje i za realizaciju bilateralnih turističkih aranžmana između Parka Palić i Nacionalnog parka u Brestu, kao i za razradu zajedničkog nastupa privrednika dva gradana trećim tržištima.

European City of Sport

POPIS 2022Izbori za članove nacionalnih savetaSUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIПОПИСУ ПОЉОПРИВРЕДЕ 2023Изборна комисија Града СуботицеMedija-centar i ProtokolLAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАPrograma razvoja turizmaPlan razvoja Grada SuboticePlan Razvoja AP VojvodineIzborna komisija Grada SuboticeLokalna poreska administracijaPrijava muzičkog programa ugostiteljskih objekataLokalni tim za borbu protiv trgovine ljudimaPanonreg

Digitalna kulturaKONTAKT CENTAR 024E-mejl za prijem elektronskih fakturaPlaćanje karticama

Informator
Lokalni ombu
Gradsko pravobranilaštvo
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata

Informator

Javno dostavljanje

Development Strategy

Colour Coop

 

festivals("$this->lg"); ?>