Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Vesti

Otvoreno Psihološko savetovalište u Gerontološkom klubu „Kertvaroš“

19.03.2013.

Zamenik Pokrajinskog sekretara za zdravstvo, socijalnu politiku i demografiju dr Radovan Latinović i direktor Gerontološkog centra dr Nenad Ivanišević danas su u Gerontološkom klubu „Kertvaroš“ svečano otvorili Psihološko savetovalište za stara lica i njihove porodice, prvo u našoj zemlji.

6652_1.jpg

Vlada AP Vojvodine i Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo, socijalnu politiku i demografiju u proteklih pet godina uložili su preko 55 miliona dinara u Gerontološki centar Subotica, rekao je Latinović, i dodao da je potvrda da su sva ta sredstva investirana na pravi način današnji izgled Gerontološkog centra.

- Neka istraživanja pokazuju da u najbogatijim zemljama ljudi kada odlaze u penziju možda imaju manje straha od egzistencijalnih problema, ali ono što dominira jeste ulaženje u svet neke socijalne tišine. Do odlaska u penziju bili su životno i radno aktivni, a onda, odjednom, nastaje praznina kada ih niko ne zove telefonom, kada se za njih malo interesuju i kada njihov odlazak negde nije propraćen pogledima. Psihološko savetovalište je pravi potez Gerontološkog centra, jer će pomoći građanima Subotice da tu svoju socijalnu tišinu ne osete i ne prepoznaju kao prazninu i nastave da budu i životno i radno aktivni, istakao je Radovan Latinović.

Gerontološki centar Subotica je zahvaljujući Vladi AP Vojvodine i odluci o proširenju usluga, odnosno novim uslugama, razvijao mnoge stvari koje su bile prve, uključujući i Centar za rehabilitaciju, širio mrežu klubova u prigradskim mesnim zajednicama i ovo je samo logičan nastavak odlične saradnje sa Vladom AP Vojvodine, kazao je Ivanišević.

- Psihološko savetovalište, koje je pri Službi pomoći i nege u kući, radiće tako da će naši sugrađani moći telefonom da zakazuju termine. Trenutno će raditi jedan psiholog, a ukoliko se ukaže potreba radiće dva psihologa. Ideja ovog savetovališta jeste da bude potpora svima onima kojima je stručan savet kako živeti u trećem životnom dobu neophodan, ali i da bude na usluzi našim sugrađanima koji imaju određene dileme kako da se ponašaju i kako da postupaju sa svojim najdražima kada ulaze u treće životno doba, naglasio je Nenad Ivanišević.

POPIS 2022

Izbori za članove nacionalnih saveta

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTI

Изборна комисија Града СуботицеMedija-centar i ProtokolПаркингeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАPlan Razvoja AP Vojvodine

Izborna komisija Grada Subotice

Lokalna poreska administracijaPrijava muzičkog programa ugostiteljskih objekataLokalni tim za borbu protiv trgovine ljudimaPanonreg

Digitalna kultura

KONTAKT CENTAR 024E-mejl za prijem elektronskih fakturaPlaćanje karticama

Informator
Lokalni ombu
Gradsko pravobranilaštvo
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Informator
Development Strategy

Colour Coop