Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Vesti

Radni sastanak na temu integrisanog razvoja pograničnog područja

11.03.2013.

Na inicijativu Marte Dobo, člana Gradskog veća za međunarodnu i regionalnu saradnju grada Subotice, 11. marta 2013. godine, održan je u Subotici, radni sastanak na temu integrisanog razvoja pograničnog područja.

6625_1.jpg

Učesnici su razmatrali mogućnosti unapređenja saradnje kroz realizaciju zajedničkih projekata sa ciljem sveobuhvatnog  privrednog i društvenog razvoja.

Sastanku sa ciljem razmene mišljenja, prisustvovali su visoki predstavnici lokalnih samouprava Morahaloma, Tompe, Kiškunhalaša i Ašothaloma iz Mađarske, dok su iz pograničnog područja Srbije, tačnije severne Bačke, učestvovali predstavnici Bačke Topole, Kanjiže i grada Subotice.

Konstatovano je da pogranična regija nudi brojne mogućnosti za saradnju na polju unapređenja: konkurentnosti privrede, zaštite životne sredine, upotrebe obnovljivih izvora energije, turističke ponude, infrastrukturnog opremanja, preduzetništva zasnovanog na tradiciji kao i na uspostavljanju sistema zaštite od elementarnih nepogoda.

Učesnici su se usaglasili da je potrebno definisati projektne ideje koje će omogućiti objedinjeni razvoj regije odnosno područja sa obe strane granice uz unapređenje saradnje na svim poljima. Ovaj proces treba da omogući konkretizacija budućih projekata.

Početkom maja planiran je nastavak razgovora sa ciljem razmene ideja, mišljenja i iskustava.

European City of Sport

POPIS 2022Izbori za članove nacionalnih savetaSUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIПОПИСУ ПОЉОПРИВРЕДЕ 2023Изборна комисија Града СуботицеMedija-centar i ProtokolLAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАPrograma razvoja turizmaPlan razvoja Grada SuboticePlan Razvoja AP VojvodineIzborna komisija Grada SuboticeLokalna poreska administracijaPrijava muzičkog programa ugostiteljskih objekataLokalni tim za borbu protiv trgovine ljudimaPanonreg

Digitalna kulturaKONTAKT CENTAR 024E-mejl za prijem elektronskih fakturaPlaćanje karticama

Informator
Lokalni ombu
Gradsko pravobranilaštvo
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata

Informator

Javno dostavljanje

Development Strategy

Colour Coop

 

festivals("$this->lg"); ?>