Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Vesti iz obrazovanja

Saradnja škola iz tri države

08.02.2013.

Zamenik gradonačelnika Blaško Stantić i član Gradskog veća zadužena za obrazovanje dr Etela Jerinkić danas su, u Zelenoj sali Gradske kuće, razgovarali sa predstavnicima Zagrebačke županije, grada Zagreba, osnovnih škola iz Hrvatske i BiH i direktorkom tavankutske OŠ „Matija Gubec“ Stanislavom Stantić Prćić. Nakon radnog sastanka, na kome je najviše bilo reči o saradnji putem prekograničnih IPA projekata, gosti i njihovi domaćini su u Velikoj većnici Gradske kuće prisustvovali obeležavanju Dana OŠ „Matija Gubec“ iz Donjeg Tavankuta.

6523_1.jpg

Zamenik načelnika Kancelarije za obrazovanje, kulturu i sport grada Zagreba Tedi Lušetić izrazio je zadovoljstvo posetom Subotici sa kojom, kako je rekao, Zagreb ostvaruje dugogodišnju uspešnu saradnju. On je kazao da bi bilo dobro da se u narednom periodu uspostavi trajnija kulturna i obrazovna saradnja između ova dva grada.

- S obzirom na to da je Hrvatska pred ulaskom u Evropsku uniju i da će Srbija ući ubrzo posle nas, bilo bi dobro da u predstojećem periodu ostvarimo saradnju i da sva ona iskustva koja Hrvatska ima u povlačenju novca iz evropskih fondova što je pre moguće prenesemo na vas. Tako ćete postići bolje rezultate nego što je Hrvatska imala, smatra Lušetić.

Etela Jerinkić je rekla da je zaključak svih učesnika radnog sastanka da se problem finansiranja projekata u okviru škola treba zajednički rešavati kroz apliciranje za sredstva iz evropskih fondova.

- Osnovni problem koji se pojavljuje prilikom ostvarivanja različitih programa i aktivnosti je finansijski momenat i zajednički smo zaključili da bi, s obzirom na to da se radi o školama iz tri države, dobro došlo uključivanje u IPA projekte prekogranične saradnje i da se na taj način reše nedostajuća finansijska sredstva. Nadamo se da će saradnja biti uspešna, dogovoreni su i neki dalji koraci kada će i kojim povodom škole da sarađuju, istakla je Etela Jerinkić, i dodala da su radnom sastanku prisustvovali predstavnici osnovnih škola iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine koje ili nose ime Matija Gubec ili imaju dobru saradnju sa tavankutskom osnovnom školom.

Osnovna škola „Matija Gubec“ u Donjem Tavankutu, sa ispostavama u Gornjem Tavankutu i u Ljutovu, trentuno broji ukupno 350 učenika u 26 odeljenja, u kojima se nastava održava na hrvatskom i srpskom jeziku.

POPIS 2022Izbori za članove nacionalnih savetaSUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIИзборна комисија Града СуботицеMedija-centar i ProtokolПаркингeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАPlan razvoja Grada SuboticePlan Razvoja AP VojvodineIzborna komisija Grada SuboticeLokalna poreska administracijaPrijava muzičkog programa ugostiteljskih objekataLokalni tim za borbu protiv trgovine ljudimaPanonreg

Digitalna kulturaKONTAKT CENTAR 024E-mejl za prijem elektronskih fakturaPlaćanje karticama

Informator
Lokalni ombu
Gradsko pravobranilaštvo
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Informator
Development Strategy

Colour Coop