Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Vesti

„Prevencija – put do kvalitetne zdravstvene zaštite“

05.02.2013.

Na okruglom stolu, održanom u Plavoj sali Gradske kuće, prezentovani su rezultati projekta „Prevencija – put do kvalitetne zdravstvene zaštite“ koji je realizovan na inicijativu Edukativnog centra Roma. Okruglom stolu su, pored brojnih zvaničnika i gostiju, prisustvovali i član Gradskog veća zadužen za zdravstvo, socijalnu politiku i zaštitu životne sredine dr Atila Čengeri, Violeta Ćorić, načelnica odeljenja zaštitnika građana za prava nacionalnih manjina Violeta Ćorić i Dragana Vujkov, iz kancelarije zaštitnika građana.

6516_1.jpg

Cilj projekta je stvaranje uslova za smanjenje diskriminacije u oblasti zdravstvene zaštite kroz unapređenje primene postojećih afirmativnih dokumentata koji se odnose na Rome, smanjenja socijalne distance između davalaca i korisnika usluga i prevencije u postizanju bolje zdravstvene zaštite Roma.

Prema rečima predsednika Edukativnog centra Roma Stevana Nikolića, istraživanje je sprovedeno na teritorijama sa većim procentom romske populacije u Subotici: u Čantviru i mesnim zajednicama „Peščara“, „Zorka“ i „Novo selo“. Posećeno je oko 80 domaćinstava i anketirano preko 300 osoba koje su govorile o tome kako ocenjuju primarnu zdravstvenu zaštitu i kako doživljavaju zdravstveni sistem.

Nikolić se zahvalio lokalnoj samoupravi što je posvetila pažnju ovako osetljivoj temi bitnoj za kvalitet života romske polulacije. On je rekao da nedoumice postoje, ali da su ovakvi skupovi neophodni da bi se otklonili bar neki problemi.

Atila Čengeri je ocenio da je ovakav sastanak veoma važan kako bi se istakli svi problemi u okviru zdravstvene zaštite sa kojima se susreću pripadnici romske nacionalne zajednice.

POPIS 2022

Izbori za članove nacionalnih saveta

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTI

Изборна комисија Града СуботицеMedija-centar i ProtokolПаркингeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАPlan Razvoja AP Vojvodine

Izborna komisija Grada Subotice

Lokalna poreska administracijaPrijava muzičkog programa ugostiteljskih objekataLokalni tim za borbu protiv trgovine ljudimaPanonreg

Digitalna kultura

KONTAKT CENTAR 024E-mejl za prijem elektronskih fakturaPlaćanje karticama

Informator
Lokalni ombu
Gradsko pravobranilaštvo
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Informator
Development Strategy

Colour Coop