Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Festivali

«Jazziré»

Festival savremenog džeza i eksperimentalne muzike Jazzire u Subotici nudi tokom novembra četiri koncerta muzičara iz Evrope i SAD, a uz slobodne forme, koje su i dalje u žarištu interesovanja, predstavlja i zvezde svetske scene, kao što je američka gitaristkinja Meri Halvorson (Mary).

Program šestog Jazzire i počinje 28. oktobra u Pozorištu “Deže Kostolanji” (Kosztolányi Dezső Színház) koncertom Meri Halvorson Kvinteta, kojem je to premijerni nastup u Srbiji.

Za 1. novembar najavljen je mađarski muzičar Selevenji Akoš, koji prvi put nastupa u Subotici, iako ima višedecenijsku evropsku karijeru free-džez ili avant-džez saksofoniste. Iste večeri nastupiće i F.E.A.E. kvartet (The Free Electro-Acoustic Ensemble) koji prvi put okuplja vrsne muzičare iz Brazila, Portugala, Srbije (Milana Zarić) i Velike Britanije, dok će 28. novembra gostovati švajcarski Brink Man Ship.

Festival Jazzire posvećen je savremenim tendencijama u džezu XXI veka, njegovi prelazima i fuzijama ka drugim muzičkim pravcima. orgamizatori tog festivala iz godine u godinu afirmišu džez muziku u okviru jedinstvenog, koherentanog programa.

6291_1.jpg

Jazziré je, kako ističu, i specifičan muzički impuls Subotice i izraz permanentne borbe protiv konvencionalnog umetničkog izražavanja. U fokusu su savremene muzičke forme koje su delimično bazirane na klasičnom džez korpusu, ali duboko zadiru u avangardne vode, donoseći interesantan svet improvizacije i nadahnuća, a zatim i istraživački duh umetnika.

Šesto izdanje Jazziré festivala organizuje Udruženje Etnofest, u saradnji sa Pozorištem Deže Kostolanji, a uz podršku Grada Subotice i Fondacije Betlen Gabor iz Budimpešte.

Ulaznice koštaju 200 dinara.

Festivalska Fb strana je www.facebook.com/Jazzirefestival, a program se nalazi i u Kalendaru portala za kulturu jugoistočne Evrope SEEcult.org

POPIS 2022Izbori za članove nacionalnih savetaSUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIИзборна комисија Града СуботицеMedija-centar i ProtokolLAP ПаркингeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАPrograma razvoja turizmaPlan razvoja Grada SuboticePlan Razvoja AP VojvodineIzborna komisija Grada SuboticeLokalna poreska administracijaPrijava muzičkog programa ugostiteljskih objekataLokalni tim za borbu protiv trgovine ljudimaPanonreg

Digitalna kulturaKONTAKT CENTAR 024E-mejl za prijem elektronskih fakturaPlaćanje karticama

Informator
Lokalni ombu
Gradsko pravobranilaštvo
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata

Informator

Javno dostavljanje

Development Strategy

Colour Coop

festivals("$this->lg"); ?>