Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Vesti iz obrazovanja

Koncert povodom godišnjice Muzičke škole

12.10.2012.

Osnovna i srednja Muzička škola obeležiće Dan škole i 144 godine postojanja svečanim koncertom u Velikoj većnici Gradske kuće u ponedeljak, 15. oktobra, saopšteno je na današnjoj konferenciji za novinare u Medija-centru Gradske kuće.

6238_1.jpg

Muzička škola jedna je od najstarijih vaspitno-obrazovnih ustanova u našem gradu, a broj učenika stalno je rastao, rekla je član Gradskog veća zadužena za obrazovanje dr Etala Jerinkić.

- Muzička škola osnovana je 1868. godine. Nastava je, ispočetka, održavana u zgradi sadašnje Gimnazije, a tek od 1907. godine škola se preseljava u zgradu u kojoj se i danas nalazi. Prvi podaci o broju učenika datiraju iz 1875. godine i tada se beleži da škola ima 71 učenika. Od tada pa do danas broj učenika se udesetostručio, dostigao je cifru blizu 700, tačnije 693 učenika: 459 na srpskom nastavnom jeziku i 234 na mađarskom nastavnom jeziku. Ova škola je oduvek bila atraktivna i interesantna i beleži stalan rast broja učenika, istakla je, između ostalog, Etela Jerinkić.

Klavir je i dalje omiljeni instrument ali je poslednjih godina sve veće interesovanje i za gitaru i tamburu. On je naglasio kako će učenici svoje umeće pokazati na svečanom koncertu povodom Dana škole, da će se na programu naći dela Dvoržaka, Čajkovskog i drugih kompozitora i da će u završnici svečanosti Simfonijski orkestar škole izvesti Ravelov Bolero.

Pomoćnica direktora Mira Temunović je kazala da će nastupiti i tamburaški orkestri a da će deo programa izvesti učenici iz muzičkih škola u Segedinu, Kiškunhalašu, Osijeku i Zemunu.

- Za ceo ovaj projekat biće angažovano preko 120 učenika škole. Mislim da se to u poslednjih nekoliko godina nije desilo, obično su to bili solistički nastupi jednog učenika. Mislim da ćemo postići nešto lepo. Deca su zadovoljna a i roditelji su zadovoljni jer je njihovo dete angažovano da prezentuje školu koja slavi ovakav lep jubilej, naglasila je Mira Temunović.

Muzička škola osnovana je 16. oktobra 1868. godine ali će svečani moncert biti održan dan ranije u ponedeljak 15. oktobra u Velikoj većnici Gradske kuće. Ulaz je slobodan, a koncer tpočinje u 19.30 časova.

POPIS 2022Izbori za članove nacionalnih savetaSUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIИзборна комисија Града СуботицеMedija-centar i ProtokolПаркингeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАPlan razvoja Grada SuboticePlan Razvoja AP VojvodineIzborna komisija Grada SuboticeLokalna poreska administracijaPrijava muzičkog programa ugostiteljskih objekataLokalni tim za borbu protiv trgovine ljudimaPanonreg

Digitalna kulturaKONTAKT CENTAR 024E-mejl za prijem elektronskih fakturaPlaćanje karticama

Informator
Lokalni ombu
Gradsko pravobranilaštvo
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Informator
Development Strategy

Colour Coop