Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Vesti iz obrazovanja

Prijem za učenike sa Kosova i Metohije

03.10.2012.

Članovi Gradskog veća zaduženi za obrazovanje, omladinu i turizam i investicije, dr Etela Jerinkić, Vjekoslav Ostrogonac i Dragi Vučković danas su, u Velikoj većnici Gradske kuće, primili decu sa Kosova i Metohije koja u okviru tradicionalne akcije „Deci Kosmeta sa osmehom, zajedno u školskim klupama”, u periodu od 28. septembra do 7. oktobra 2012. godine borave u Subotici, kod svojih vršnjaka iz Osnovne škole „Sonja Marinković”.

6187_1.jpg

Uz srdačnu dobrodošlicu, Etela Jerinkić, Ostrogonac i Vučković su četrdeset pet učenika iz Metohije, centralnog Kosova i Kosovskog Pomoravlja, uzrasta od četvrtog do osmog razreda, upoznali sa istorijatom Gradske kuće i Subotice i poželeli im uspešno školovanje, bezbrižno odrastanje i da sa svojim drugarima iz najsevernijeg grada u Srbiji sklope drugarstva i prijateljstva koja će trajati za ceo život.

Akciju „Deci Kosmeta sa osmehom, zajedno u školskim klupama”, po peti put zaredom organizovala je Humanitarna organizacija „Dečja radost“ iz Gnjilana, koja brine o deci bez jednog ili oba roditelja, kao i o deci iz najugroženijih sredina Kosova i Metohije, u saradnji sa našom školom, kaže Branka Bešlić, psiholog u OŠ „Sonja Marinković”.

- Akcija se sastoji u tome da deca sa Kosova i Metohije borave kod vršnjaka iz naše škole, da zajedno sa njima pohađaju nastavu i učestvuju u vannastavnim aktivnostima. Kao i prethodnih godina, roditelji i nastavnici osmislili su bogat i raznovrstan program boravka dece koji podrazumeva brojne aktivnosti - obilaske, posete, ekskurzije - koje će se realizovati. Ova akcija se pokazala kao veoma značajna, jer su tokom prethodnih poseta uspostavljena brojna prijateljstva, a deca su se lepo i sigurno osećala u prijateljskom okruženju, istakla je Branka Bešlić.

POPIS 2022Izbori za članove nacionalnih savetaSUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIИзборна комисија Града СуботицеMedija-centar i ProtokolПаркингeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАPlan razvoja Grada SuboticePlan Razvoja AP VojvodineIzborna komisija Grada SuboticeLokalna poreska administracijaPrijava muzičkog programa ugostiteljskih objekataLokalni tim za borbu protiv trgovine ljudimaPanonreg

Digitalna kulturaKONTAKT CENTAR 024E-mejl za prijem elektronskih fakturaPlaćanje karticama

Informator
Lokalni ombu
Gradsko pravobranilaštvo
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Informator
Development Strategy

Colour Coop