Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Vesti

„Hodaj uspravno – Palić 2012.“

23.08.2012.

U okviru projekta „Hodaj uspravno – Palić 2012.”, koji finansira Ministarstvo omladine i sporta, u nedelju, 26. avgusta 2012. godine u restoranu „Vila Viktorija plus”, na Paliću, održaće se prvo sportsko nadmetanje Saveza bubrežnih invalida Vojvodine i Saveza društava Vojvodine za borbu protiv šećerne bolesti u disciplinama šah, pikado i viseća kugla, saopšteno je na današnjoj pres-konferenciji u Medija-centru Gradske kuće.

6121_1.jpg

Prema rečima Zoran Miškovića, predsednika Saveza bubrežnih invalida Vojvodine i Udruženja bubrežnih invalida Subotice, cilj projekta „Hodaj uspravno” je da se bubrežnim bolesnicima omogući da idu na banjsko lečenje o trošku Fonda za zdravstvo i da tamo imaju mogućnost za dijalizu.

- Naša inicijativa je da u budućnosti pokušamo da u mreži naših banjskih lečilišta niknu dijalizni centri. Svetli trenutak u borbi bubrežnih bolesnika koji su bili na dijalizi u Subotici je četvoro pacijenata kod kojih je urađena kavaderična transplatacija. Na hemodijalizi u Subotici je trenutno 78 lica, dok je na trbušnoj dijalizi 12 pacijenata, rekao je Mišković, i dodao da su organizatori posebno zahvalni subotičkom Gerontološkom centru koji je omogućio potrebne rekvizite za sportsko nadmetanje Saveza bubrežnih invalida Vojvodine i Saveza društava Vojvodine za borbu protiv šećerne bolesti.

Član Gradskog veća zadužen za zdravstvo, socijalnu zaštitu i zaštitu životne sredine dr Atila Čengeri rekao je kako Odeljenje za hemodijalizu u Opštoj bolnici radi punim kapacitetom, da su alarmantni podaci koliko Subotičana ustvari bolije od dijabetesa i da je budućnost u prevenciji nastajanja bubrežnih bolesti i u redovnoj kontroli šećera kod izabranog lekara.

- Dobili smo alarmantne podatke koliko Subotičana boluje od dijabetesa a da to i ne zna. Tako je, primera radi, jedna žena u Tavankutu imala indeks šećera u krvi 20 i hitno je upućena u bolnicu. Zato su bazari zdravlja koje već godinama organizujemo dragoceni, a najbolji način da se spreči dijabetes, bolest koja inače najčešće dovodi do zastoja rada bubrega je prevencija, odnosno redovno kontrolisanje kod lekara opšte prakse, istakao je Atila Čengeri.

POPIS 2022

Izbori za članove nacionalnih saveta

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTI

Изборна комисија Града СуботицеMedija-centar i ProtokolПаркингeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАPlan Razvoja AP Vojvodine

Izborna komisija Grada Subotice

Lokalna poreska administracijaPrijava muzičkog programa ugostiteljskih objekataLokalni tim za borbu protiv trgovine ljudimaPanonreg

Digitalna kultura

KONTAKT CENTAR 024E-mejl za prijem elektronskih fakturaPlaćanje karticama

Informator
Lokalni ombu
Gradsko pravobranilaštvo
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Informator
Development Strategy

Colour Coop