Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Vesti iz obrazovanja

Nagradno putovanje u Prag za najboljeg subotičkog maturanta

26.06.2012.

Lokalna samouprava i Turistička agencija „Big Blu” i ove godine su nagradili najboljeg maturanta subotičkih srednjih škola. Predstavnik agencije „Big Blu” Desanka Belančić danas je, na pres-konferenciji u Medija-centru Gradske kuće, vaučer za nagradno putovanje u Prag uručila najboljem subotičkom maturantu Milanu Bodiću, đaku generacije u Gimnaziji „Svetozar Marković”.

5891_1.jpg

Član Gradskog veća zadužen za obrazovanje i kulturu, Slobodan Čamprag, je rekao da od velikog broja kvalitetnih kandidata nije bilo lako odabrati najboljeg maturanta, i dodao da je ove godine odlučujući kriterijum bio uspeh na republičkom takmičenju.

- Kad smo dobili sve predloge, odlučili smo da nagradu dobije Milan Bodić, đak generacije u Gimnaziji 'Svetozar Marković'. On je u četvrtom razredu osvojio prvo mesto na republičkom takmičenju iz engleskog jezika. Pošto je bio jedini kandidat koji je imao takav uspeh, to je kod donošenja odluke, da kažem, i prevagnulo, naglasio je Čamprag.

Desanka Belančić je izrazila zadovoljstvo što se danas nagrađuje – znanje.

- I ove godine, kao i prošle, nagrađujemo najboljeg maturanta putovanjem u Prag, koje obuhvata četiri noćenja sa doručkom u hotelu sa tri zvezdice, autobuski prevoz i obilazak Praga i Bratislave u pratnji stručnog vodiča. S obzirom na to da živimo u teškim vremenima u kojima veliki broj građana Srbije nema priliku da putuje van granica naše zemlje, moram da izrazim zadovoljstvo što će jedna mlada osoba obići makar deo Evrope i to zahvaljujući, pre svega, svom trudu i zalaganju u srednjoj školi, kao i učešću na takmičenjima. Drago mi je što danas nagrađujemo znanje. Pošto Turistička agencija 'Big Blu' dodeljuje nagradno putovanje najboljim maturantima već drugu godinu, verujem da će akcija prerasti u tradicionalnu, istakla je Desanka Belančić.

Ona je čestitala Bodiću na izboru za najboljeg maturanta i poželela mu da putovanje u Prag bude samo početak njegovih brojnih putovanja po celom svetu.

Milan Bodić smatra da je velika čast što je, kako je rekao, izabran za najboljeg među najboljima u Subotici.

- Zahvaljujem se Turističkoj agenciji 'Big Blu', Gradskom veću i svima koji odavde šalju poruku da mladi u Srbiji nisu zaboravljeni i da se znanje i dalje nagrađuje. Nosim Vukovu diplomu iz Gimnazije, kao i iz osnovne škole, a kada je reč o takmičenjima najveći uspeh sam postigao ove godine, na republičkom takmičenju iz engleskog jezika gde sam bio prvi. Pored toga, išao sam, u prvom razredu, na okružna takmičenja iz biologije i hemije, ali tu nisam postigao neki naročiti uspeh. Juče sam polagao ispit na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu, a ako kojim slučajem ne uspem tamo da se upišem najverovatnije ću studirati na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu, rekao je Bodić.

Upitan zašto se opredelio baš za Elektrotehnički fakultet, on je kazao da voli matematiku i fiziku i da veruje da sa diplomom Elektrotehničkog fakulteta lakše može da dobije zaposlenje, jer je ta struka tražena i u Srbiji i u Evropi.

POPIS 2022Izbori za članove nacionalnih savetaSUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIИзборна комисија Града СуботицеMedija-centar i ProtokolПаркингeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАPlan razvoja Grada SuboticePlan Razvoja AP VojvodineIzborna komisija Grada SuboticeLokalna poreska administracijaPrijava muzičkog programa ugostiteljskih objekataLokalni tim za borbu protiv trgovine ljudimaPanonreg

Digitalna kulturaKONTAKT CENTAR 024E-mejl za prijem elektronskih fakturaPlaćanje karticama

Informator
Lokalni ombu
Gradsko pravobranilaštvo
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Informator
Development Strategy

Colour Coop