LAP za mlade
Program razvoja sporta Grada Subotice
Mreža za razvoj Subotice
Centar znanja o međuopštinskoj saradnji
Europe for Citizens
Projekat Balkan i Evropa zajedno
Vesti iz obrazovanja

Saradnja škola iz Subotice i Poreča

27.04.2012.

Višegodišnja saradnja subotičke Ekonomske srednje škole „Bosa Milićević” i Turističko–ugostiteljske škole „Anton Štifanić” iz Poreča danas je i formalno potvrđena potpisivanjem Sporazuma o saradnji, upriličenom u Gradskoj kući. Sporazum su potpisali direktori škola, u prisustvu Ljubice Kiselički, pomoćnice gradonačelnika za kulturno-prosvetne delatnosti i racionalizaciju školske mreže, i Slobodana Čampraga, člana Gradskog veća zaduženog za obrazovanje i kulturu.

5672_1.jpg

Direktor Ekonomske srednje škole „Bosa Milićević” Igor Bem i Vesna Baranašić, direktorka Turističko–ugostiteljske škole "Anton Štifanić" rekli su da je buduća saradnja dve škole definisana u sedam tačaka koje se, između ostalog, odnose na saradnju putem razmene učenika kroz ferijalnu praktičnu nastavu, razmenu nastavnika i zajedničko učešće na različitim projektima.

- Ferijalna praktična nastava, u okviru razmene učenika, uskoro će, nadamo se, dobiti i zakonsku osnovu. Dakle, najpre ćemo započeti sa razmenom manjeg broja učenika, potom ćemo povećati grupe, a vremenom očekujemo da će to postati i tradicija da naši učenici leti odlaze u Poreč na praksu, a tokom zime porečki učenici dolaze u Suboticu, naveo je Igor Bem.

Gosti iz Poreča, među kojima su i učenici škole, nalaze se u trodnevnoj poseti Subotici. Učenici će večeras u hotelu „Galerija” pripremiti i predstaviti istarsku gastronomsku tradiciju. Tokom gostovanje posetiće i Tavankut.

KONTAKT CENTAR 024
Servisne informacije
Informator
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Investirajte u Suboticu
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Dubra uprava