Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Vesti iz obrazovanja

Obeležen Savindan

27.01.2012.

Škole obeležvaju danas Savindan, školsku slavu, u čast Svetog Save - utemeljivača obrazovanja i prvog srpskog arhiepiskopa. Savindan se u školama tradicionalno obeležava kao radni dan, ali bez nastave, uz akademije i svečane priredbe. U prisustvu veroučitelja i predstavnika crkve lomi se i slavski kolač.

5216_1.jpg

Pomoćnica gradonačelnika zadužena za razvoj kulturno-prosvetne delatnosti i racionalizaciju školske mreže Ljubica Kiselički prisustvovala je obeležavanju školske slave u Osnovnoj školi „Sečenji Ištvan“. Ona je, tom prilikom, rekla kako je Sveti Sava bio ispred svog vremena, da je on simbol novog i modernog i da bi škole Savindan trebalo da obeležavaju prezentacijom nečeg naprednog i uspešnog, što je učinjeno u prethodnom periodu.

- Sveti Sava je i simbol pomirenja i tolerancije, a primer tolerancije je i škola ’Sečenji Ištvan’, naglasila je Ljubica Kiselički.

Član Gradskog veća zadužen za obrazovanje i kulturu Slobodan Čamprag, prisustvovao je obeležavanju školske slave u Osnovnoj školi „Kizur Ištvan“. U Osnovnoj školi „Majšanski put", po deveti put održan je Svetosavski turnir u rukometu. Pored ekipe domaćina, na turniru su učestvovale ekipe osnovnih škola „Ivan Milutinović“ i „Jovan Jovanović Zmaj“, kao i ekipa Osnovne škole „Bratstvo i jedinstvo“ iz Bezdana.

POPIS 2022Izbori za članove nacionalnih savetaSUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIИзборна комисија Града СуботицеMedija-centar i ProtokolПаркингeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАPlan razvoja Grada SuboticePlan Razvoja AP VojvodineIzborna komisija Grada SuboticeLokalna poreska administracijaPrijava muzičkog programa ugostiteljskih objekataLokalni tim za borbu protiv trgovine ljudimaPanonreg

Digitalna kulturaKONTAKT CENTAR 024E-mejl za prijem elektronskih fakturaPlaćanje karticama

Informator
Lokalni ombu
Gradsko pravobranilaštvo
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Informator
Development Strategy

Colour Coop