Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Vesti iz obrazovanja

Isplata jubilarnih nagrada u obrazovanju

12.01.2012.

- Ministarstvo finansija nam je 31. decembra 2011. godine prebacilo 13 miliona dinara za jubilarne nagrade u oblasti obrazovanja i vaspitanja, a isto toliko sredstava izdvojila je i lokalna samouprava Grada Subotice. Dinamika isplata je utvrđena, isplata je već počela i mi ćemo se potruditi da do kraja januara ove godine isplatimo jubilarne nagrade za 2009. i 2010. godinu, izjavila je na današnjoj pres-konferenciji u gradskom Medija-centru Ljubica Kiselički, pomoćnik gradonačelnika za razvoj kulturno-prosvetne delatnosti i racionalizaciju školske mreže.

5193_1.jpg

Uz podsećanje da je subotička lokalna samouprava, s obzirom na to da, kako je rekla, oba sindikata u obrazovanju nisu dala saglasnost da se prvo isplaćuje 2009. godina, pa 2010. i 2011. godina, najpre ispunila obavezu koju je imala za 2011. godinu, pa onda krenula sa isplatama jubilarnih nagrada za 2009. godinu, ona je kazala da je do kraja 2012. godine ostalo da se isplate jubilarne nagrade za radnike u obrazovanju i vaspitanju koji to pravo ostvare u ovoj kalendarskoj godini.

- Lokalna samouprava Grada Subotice, dakle, ne zaostaje sa svojim obavezama oko isplate jubilarnih nagrada. Naravno, mi ćemo, po toj istoj dinamici, to uraditi i za zaposlene u kulturi, naglasila je Ljubica Kiselički, i dodala da je za realizaciju svih isplata jubilarnih nagrada, računajući radnike u predškolskom, osnovnom i srednjem obrazovanju i radnike u kulturi, koji su ostvarili to pravo, ukupno potrebno oko 30 miliona dinara (za obrazovanje i vaspitanje oko 26 miliona dinara, za kulturu oko četiri miliona dinara).

Ona je istakla i da je projekat bilingvalne nastave u subotičkoj Osnovnoj školi „10. oktobar“ naišao na dobar prijem u Nemačkoj, da je javni čas održan 15. novembra prošle godine publikovan u časopisu od 40.000 primeraka za škole van Nemačke i da će subotički program bilingvalne nastave sa svim inovacijama koje ima biti glavna tema na nemačkom štandu na sajmu Didakta u Hanoveru, koji se održava od 14. februara 2012. godine.

POPIS 2022Izbori za članove nacionalnih savetaSUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIИзборна комисија Града СуботицеMedija-centar i ProtokolПаркингeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАPlan razvoja Grada SuboticePlan Razvoja AP VojvodineIzborna komisija Grada SuboticeLokalna poreska administracijaPrijava muzičkog programa ugostiteljskih objekataLokalni tim za borbu protiv trgovine ljudimaPanonreg

Digitalna kulturaKONTAKT CENTAR 024E-mejl za prijem elektronskih fakturaPlaćanje karticama

Informator
Lokalni ombu
Gradsko pravobranilaštvo
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Informator
Development Strategy

Colour Coop