Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Vesti iz obrazovanja

Dan Tehničke škole "Ivan Sarić"

14.10.2011.

Tehnička škola „Ivan Sarić" obeležila je Dan škole. Predstavnici Škole, Gradskog veća, Policijske uprave, Centra za socijalni rad i Školskog dispanzera potpisali su Protokol o saradnji čime je formirana spoljašnja zaštitna mreža u okviru projekta „Škola bez nasilja", u kome učestvuju profesori, učenici i njihovi roditelji. Projekat se uz podršku UNICEF-a realizuje već dve godine, u njemu je učestvovalo preko 1.000 učenika i primetno je da se nasilje smanjilo u školi. U okviru Dana škole na Trgu slobode održan je performans pod nazivom „Trgujmo zajedno protiv nasilja“.

4928_1.jpg

Direktorka Tehničke škole „Ivan Sarić“ Eržebet Ivanović kazala je da je potpisivanjem ovog protokola Škola želela da napravi korak dalje u suzbijanju nasilja.

- Kompletna mreža treba da nam pomogne da podjednako utičemo na srednjškolace i da ih vaspitavamo na sličan način. U našoj školi sve je manje nasilja, o fizičkom nasilju se i ne govori, ali razmišljamo da poradimo na tome da ne bude ni onih prikrivenih oblika nasilja koji među nama još uvek postoje. Škola ima stručni tim koji kontinuirano radi sa učenicima i njihovim roditeljima. Stalnim praćenjem i rešavanjem situacija dijalogom, nekom vrstom medijacije, pokušavamo da rešimo određene situacije i mislim da smo postigli dobre rezultate, rekla je Eržebet Ivanović.

Član Gradskog veća zadužen za obrazovanje i kulturu Slobodan Čamprag, rekao je da je projekat „Škola bez nasilja“ pokrenuo UNICEF i da je pored tri subotičke osnovne škole, koje su ovaj program već prošle, na red došla i Tehnička škola „Ivan Sarić“.

- Ovaj program je jako dobar. Nasilje se ne može iskoreniti, ali nasilje se može suzbiti i ovo je baš takav program koji obuhvata angažovanje profesora, učenika i roditelja, tako da svi zajedno rade kako bi bilo što manje nasilja, smatra Slobodan Čamprag.

Performans „Trgujmo zajedno protiv nasilja“, inspirisan borbom protiv nasilja u školi, obuhvatio je simulaciju pružanja prve pomoći, prolazak „Ulicom tolerancije“, gde su okupljeni učenici i građani na štandu mogli da ostave svoju poruku protiv nasilnog ponašanja, muzički blok i muzički ples. Dan škole obeležen je i prigodnom izložbom na kojoj su svoje tehničke radove izložili učenici iz više subotičkih srednjih škola, kao i 14 osnovaca.

POPIS 2022Izbori za članove nacionalnih savetaSUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIИзборна комисија Града СуботицеMedija-centar i ProtokolПаркингeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАPlan razvoja Grada SuboticePlan Razvoja AP VojvodineIzborna komisija Grada SuboticeLokalna poreska administracijaPrijava muzičkog programa ugostiteljskih objekataLokalni tim za borbu protiv trgovine ljudimaPanonreg

Digitalna kulturaKONTAKT CENTAR 024E-mejl za prijem elektronskih fakturaPlaćanje karticama

Informator
Lokalni ombu
Gradsko pravobranilaštvo
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Informator
Development Strategy

Colour Coop