Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Vesti iz obrazovanja

Počela akcija uklanjanja grafita

08.09.2011.

Uklanjanjem grafita sa zgrade Doma vojske, danas je počela akcija lokalne samouprave i Politehničke škole - „Mladi protiv grafitera“, tokom koje će učenici ove škole koji se obrazuju za molere, odnosno dekoratere zidnih površina, ukloniti grafite na zgradama u zaštićenom centru grada, bez obzira u čijem su| vlasništvu. Akcija će biti nastavljena na zgradi Robne kuće „Beograd“ i delu stambenih zgrada iza Robne kuće „Maksi“. Tehničku i materijalnu podršku akciji daje firma „Yumol“.

4846_1.jpg

Pomoćnik gradonačelnika za kulturno-prosvetnu deletnost i racionalizaciju školske mreže Ljubica Kiselički izjavila je kako je došlo vreme da se konačno uklone grafiti koje su ispisali vandali, da Grad hoće hoće da se zaštiti od tog rugla i da je cilj ove akcije, između ostalog, i da se pokaže da postoje i mladi koji žele da sačuvaju grad od ružnih poruka koje kvare izgled lepih fasada u centru grada. Ona je najavila da će Grad pokrenuti inicijativu da se sankcionisanje devastiranja fasada grafitima zakonski uredi.

Direktor Politehničke škole Iso Planić smatra da je delovanje Politehničke škole pre sega preventivno.

- Naše delovanje, kao škole, pre svega je preventivno, a neka neko drugi razmišlja o tome kako bi trebalo sprečiti one koji ispisuju grafite. Pokušavam da na naše đake utičem da oni ni u svojoj školi ne šaraju i ne pišu po zidovima i klupama i da ih privolim da razmišljaju da su i Politehnička škola, i grad, njihovi koliko i moji, istakao je Iso Planić i dodao da se radovi izvode uz pomoć i pod nadzorom stručnjaka.

European City of SportИзборна комисија Града СуботицеPOPIS 2022Izbori za članove nacionalnih savetaSUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIПОПИСУ ПОЉОПРИВРЕДЕ 2023Medija-centar i ProtokolLAP LAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАPrograma razvoja turizmaPlan razvoja Grada SuboticePlan Razvoja AP VojvodineIzborna komisija Grada SuboticePrijava muzičkog programa ugostiteljskih objekataLokalni tim za borbu protiv trgovine ljudimaPanonreg

Digitalna kulturaKONTAKT CENTAR 024E-mejl za prijem elektronskih fakturaPlaćanje karticama

InformatorНацрт Локалног антикорупцијског плана Града Суботице

 

Lokalni ombu
Gradsko pravobranilaštvo
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata

Informator

Javno dostavljanje

Development Strategy

Colour Coop

 

festivals("$this->lg"); ?>