Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Vesti iz obrazovanja

Najavljen naučni skup „Tehnologija, kultura i razvoj“

26.08.2011.

Osamnaesti naučni skup „Tehnologija, kultura i razvoj“ biće održan od 29. avgusta do 1. septembra, na Paliću. Svečano otvaranje naučnog skupa, koji se održava u okviru obeležavanja Dana grada je u utorak, 30. avgusta u Eko centru, u 10 časova. Teme skupa su „Saradnja istraživačkih i inovacionih sistema i institucija na Zapadnom Balkanu - izazovi, prilike i ideje za saradnju“ i „Strukturni i kulturni problemi razvoja zasnovanog na znanju“. Prijavljeno je 40 radova, učešće su najavila 62 učesnika, a organizatori očekuju da će u diskusijama učestvovati oko stotinak eminentnih stručnjaka, najvećim delom iz Srbije, ali i iz Bosne i Hercegovine, Makedonije, Crne Gore, Hrvatske i Slovačke.

4826_1.jpg

Od 2006. godine i razdruživanja Državne zajednice Srbije i Crne Gore kao opšti kontekst naučnog skupa određena je tema „Zemlje Zapadnog Balkana na putu ka Evropskoj uniji", rekla je, na konferenciji za novinare, predsednica Organizacionog odbora naučnog skupa prof. dr Danica Drakulić i dodala da su ambicije skupa bile da se na polju nauke omogući kooperacija i praktično pokaže da naučni radnici imaju obavezu da demonstriraju veću koheziju i uvek budu ispred političkih i drugih događanja.

- Projekat ‘Zemlje Zapadnog Balkana na putu ka Evropskoj uniji’ i dalje egzistira, imamo velike ambicije, ali mora se priznati da imamo malo učesnika iz zemalja Zapadnog Balkana. Dominantno je učešće naučnih i stručnih radnika iz Srbije, kazala je prof. dr Danica Drakulić.

Ona je najavila da su teme ovogodišnjeg skupa „Saradnja istraživačkih i inovacionih sistema i institucija na Zapadnom Balkanu - izazovi, prilike i ideje za saradnju“ i „Strukturni i kulturni problemi razvoja zasnovanog na znanju".

Organizatori naučnog skupa su Udruženje „Tehnologija i društvo“, iz Beograda, Ekonomski fakultet Subotica, grad Subotica, Centar za istraživanje razvoja nauke i tehnologije - Institut „Mihajlo Pupin“ Beograd i Elektrotehnički fakultet Podgorica.

POPIS 2022Izbori za članove nacionalnih savetaSUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIИзборна комисија Града СуботицеMedija-centar i ProtokolПаркингeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАPlan razvoja Grada SuboticePlan Razvoja AP VojvodineIzborna komisija Grada SuboticeLokalna poreska administracijaPrijava muzičkog programa ugostiteljskih objekataLokalni tim za borbu protiv trgovine ljudimaPanonreg

Digitalna kulturaKONTAKT CENTAR 024E-mejl za prijem elektronskih fakturaPlaćanje karticama

Informator
Lokalni ombu
Gradsko pravobranilaštvo
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Informator
Development Strategy

Colour Coop