Посетите Суботицу Дубра управа
LAP za mlade
Program razvoja sporta Grada Subotice
Mreža za razvoj Subotice
Centar znanja o međuopštinskoj saradnji
Europe for Citizens
Projekat Balkan i Evropa zajedno
Vesti iz obrazovanja

Stipendije za najbolje studente

28.02.2011.

Na osnovu odluke Skupštine grada, 50 najboljih studenata sa teritorije grada Subotice dobilo je stipendije za školsku 2010/2011. godinu. Kriterijumi za dodelu stipendije bili su uspeh i deficitarnost zanimanja, a rešenja na iznos od 8.400 dinara mesečno studentima je, u Velikoj većnici Gradske kuće, uručila Ljubica Kiselički, pomoćnik gradonačelnika za kulturno-prosvetne delatnosti. Među dobitnicima stipendija najvše je studenata matematike, medicine i engleskog jezika.

4395_1.jpg

- Od ove godine stipendije najboljim studentima dodeljuju se na osnovu jedinstvene rang liste, bez obzira na nacionalnu pripadnost. Dodatne bodove dobili su studenti koji znaju jezik sredine. Iznos stipendije nije dovoljan za njihovo lagodno studiranje, ali je gest koji će, možda, da izazove zahvalnost studenata i utiče na to da nakon završetka studija rade u gradu koji im je dao ovu stipendiju, istakla je Ljubica Kiselički.

Stipendije će biti retroaktivno isplaćene do marta. U ime studenata, na pomoći, ali, kako je rekla, i nagradi zahvalila se Jasmina Margetić, student medicine Univerziteta u Novom Sadu.

KONTAKT CENTAR 024
Rođeni, venčani i preminuli
Servisne informacije
Спортски клубови
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Управа за капитална улагања АП Војводине
Informator
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Etnofest (21. - 25. jun 2017. godine)