Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Vesti iz obrazovanja

Sajam obrazovanja i nagradna putovanja

15.04.2011.

Na današnjoj konferenciji za medije saopšteno je da će se Sajam obrazovanja održati 19. i 20. aprila u fiskulturnoj sali Tehničke škole „Ivan Sarić”, da će se na manifestaciji predstaviti većina subotičkih srednjih škola, visokih škola strukovnih studija i fakulteta, kao i da će Turistička agencija „Big Blu" ove godine prvi put nagraditi putovanjem u Prag dva najbolja subotička maturanta.

4394_1.jpg

Član Gradskog veća zadužen za obrazovanje i kulturu Slobodan Čamprag rekao je da će dva najbolja učenika završnih razreda subotičkih srednjih škola biti izabrani od učenika generacije koje proglašava svaka srednja škola i da će odlučivati i uspesi na takmičenjima. Predstavnik subotičke franšize Turističke agencije „Big Blu” Miroslav Despi rekao je da je, u dogovoru sa članom Gradskog veća Slobodanom Čampragom, odlučio da nagradi one koji su se najviše trudili tokom školovanja.

- Na taj način želimo da istaknemo značaj obrazovanja i pružimo podršku naporima društva u povećanju broja visoko obrazovanih stanovnika Srbije. S obzirom na to da zbog teške ekonomske situacije mali broj srednjoškolaca ima priliku da putuje u inostranstvo mislim da je poseta Češkoj značajan korak u upoznavanju drugih kultura i širenju vidika naših učenika, istakao je Despi.

Poklon putovanje agencije „Big Blu“ podrazumeva šestodnevni aranžman sa četiri noćenja, obilazak Praga i Bratislave, plaćen prevoz i smeštaj sa hranom, a nagrađeni će sami odrediti termin putovanja.

Čamprag je, najavljujući Sajam obrazovanja, rekao da će ove godine osme razrede na srpskom jeziku završiti 1020 učenika, na hrvatskom 13 i na mađarskom 444 učenika, što je, ukupno, 1477 đaka kojima će se ponuditi 1984 mesta u subotičkim srednjim školama. On je kazao da je za učenike osmih razreda napravljen plan posete Sajma i da je za decu iz prigradskih škola organizovan autobuski prevoz.

Direktor subotičke Filijale Nacionalne službe za zapošljavanje Zlatko Panić rekao je, između ostalog, da se Sajam, s jedne strane, organizuje sa ciljem povećanja opšteg nivoa informisanosti učenika i roditelja o obrazovnim ponudama – smerovima i profilima koji postoje u srednjim, višim školama i fakultetima u Subotici, a, s druge strane, sa namerom da se učenici konkretnije upoznaju sa svetom rada i zanimanja u cilju lakšeg i kvalitetnijeg izbora budućeg profesionalnog poziva.

Direktorica Tehničke škole „Ivan Sarić” Eržebet Ivanović kazala je da Sajam obrazovanja nije bio na prvom mestu kada se posmatra na osnovu čega učenici biraju svoj budući poziv i školu u koju će se upisati, međutim ako se proceni koliki je značaj šanse da se pokaže koliko se napredovalo u protekloj godini, koliko je truda uloženo da se pruži kvalitetnija usluga učenicima i roditeljima uvek se odluči da se Sajam obrazovanja organizuje.

- Pozivam sve učenike osmih razreda, njihove nastavnike i roditelje i učenike sedmih razreda da na vreme počnu da razmišljaju gde će da se upišu. Pozivam i maturante, učenike završnih razreda naših srednjih škola, jer će im biti korisno da vide kakve im se mogućnosti pružaju u njihovom mestu stanovanja, naglasila je Ivanović.

Očekuje se da će Sajam okupiti preko 1.000 đaka, roditelja i građana Subotice i prigradskih naselja. Sajam će 19. aprila biti otvoren od 10 do 18, a 20. aprila od 10 do 16 časova.

POPIS 2022Izbori za članove nacionalnih savetaSUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIИзборна комисија Града СуботицеMedija-centar i ProtokolПаркингeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАPlan razvoja Grada SuboticePlan Razvoja AP VojvodineIzborna komisija Grada SuboticeLokalna poreska administracijaPrijava muzičkog programa ugostiteljskih objekataLokalni tim za borbu protiv trgovine ljudimaPanonreg

Digitalna kulturaKONTAKT CENTAR 024E-mejl za prijem elektronskih fakturaPlaćanje karticama

Informator
Lokalni ombu
Gradsko pravobranilaštvo
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Informator
Development Strategy

Colour Coop