Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Vesti iz obrazovanja

"Subotica-trans" pomaže školi "Žarko Zrenjanin"

15.04.2011.

Direktori Javnog preduzeća „Subotica-trans“ i Osnovne i srednje škole „Žarko Zrenjanin“, Tibor Fazekaš i Jovanka Tešanović, potpisali su ugovor o donatorstvu u okviru socijalno odgovornog poslovanja. Ljubica Kiselički, pomoćnik gradonačelnika za kulturno-prosvetnu delatnost istakla je da će preduzeće „Subotica-trans“, koje, kako je rekla, često izlazi u susret svim ustanovama kulture i vaspitno-obrazovnim ustanovama, u periodu od marta do juna svakodnevno besplatno prevoziti učenike škole „Žarko Zrenjanin“ do Horgoša, gde ta škola ima svoj objekat.

4392_1.jpg

Ljubica Kiselički je podvukla da je "Žarko Zrenjanin" jedna od najuspešnijih škola u Srbiji za decu sa posebnim potrebama i da je cilj lokalne samouprave da pomaže školama koje najbolje rade i koje ostvare najviše donacija.

- 'Žarko Zrenjanin' ima vrhunski kadar i dobar menadžment, a učenici iz ove škole izlaze stručno osposobljeni za određena zanimanja i ta deca se lako uklapaju u društvo. Nažalost, neka zastupništva firmi koje su proizvodile kombije i koja su nam, zato što su bili ovde, izlazili u susret sada su zatvorena, ali to ne znači da se nećemo potruditi da škola do kraja godine dobije kombi i tako reši problem prevoza, rekla je Kiselički.

Tibor Fazekaš je kazao da preduzeće na čijem je čelu racionalizuje svoje poslovanje i štedi, ali da, kada je reč o socijalno i društveno odgovornim poslovima, misli da bi „Subotica-trans“ trebalo da se nađe na „na prvoj liniji“.

- Kada smo od direktorice Tešanović saznali da se radi o osposobljavanju i radnoj terapiji, osećali smo se odgovorno da se uključimo u ovaj posao. Smatramo da i u novom modelu organizacije saobraćaja koji nam predstoji, i kada će biti oštriji konkurentski uslovi, moramo da budemo društveno i socijalno odgovorni, rekao je Fazekaš.

Jovanka Tešanović je naglasila de je „lep osećaj biti između dva prijatelja“, lokalne samouprave i „Subotica-transa“. Ona je kazala da škola „Žarko Zrenjanin“ ima preko 300 učenika i štićenika i da će "Subotica-trans“ da prevozi po jedno odeljenje poljoprivredne struke sa nastavnikom do Horgoša, gde škola ima salaš koji se vodi kao školska radionica za područje rada poljoprivrede.

POPIS 2022Izbori za članove nacionalnih savetaSUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIИзборна комисија Града СуботицеMedija-centar i ProtokolПаркингeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАPlan razvoja Grada SuboticePlan Razvoja AP VojvodineIzborna komisija Grada SuboticeLokalna poreska administracijaPrijava muzičkog programa ugostiteljskih objekataLokalni tim za borbu protiv trgovine ljudimaPanonreg

Digitalna kulturaKONTAKT CENTAR 024E-mejl za prijem elektronskih fakturaPlaćanje karticama

Informator
Lokalni ombu
Gradsko pravobranilaštvo
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Informator
Development Strategy

Colour Coop