LAP za mlade
Program razvoja sporta Grada Subotice
Mreža za razvoj Subotice
Centar znanja o međuopštinskoj saradnji
Europe for Citizens
Projekat Balkan i Evropa zajedno
Vesti iz obrazovanja

"Subotica-trans" pomaže školi "Žarko Zrenjanin"

15.04.2011.

Direktori Javnog preduzeća „Subotica-trans“ i Osnovne i srednje škole „Žarko Zrenjanin“, Tibor Fazekaš i Jovanka Tešanović, potpisali su ugovor o donatorstvu u okviru socijalno odgovornog poslovanja. Ljubica Kiselički, pomoćnik gradonačelnika za kulturno-prosvetnu delatnost istakla je da će preduzeće „Subotica-trans“, koje, kako je rekla, često izlazi u susret svim ustanovama kulture i vaspitno-obrazovnim ustanovama, u periodu od marta do juna svakodnevno besplatno prevoziti učenike škole „Žarko Zrenjanin“ do Horgoša, gde ta škola ima svoj objekat.

4392_1.jpg

Ljubica Kiselički je podvukla da je "Žarko Zrenjanin" jedna od najuspešnijih škola u Srbiji za decu sa posebnim potrebama i da je cilj lokalne samouprave da pomaže školama koje najbolje rade i koje ostvare najviše donacija.

- 'Žarko Zrenjanin' ima vrhunski kadar i dobar menadžment, a učenici iz ove škole izlaze stručno osposobljeni za određena zanimanja i ta deca se lako uklapaju u društvo. Nažalost, neka zastupništva firmi koje su proizvodile kombije i koja su nam, zato što su bili ovde, izlazili u susret sada su zatvorena, ali to ne znači da se nećemo potruditi da škola do kraja godine dobije kombi i tako reši problem prevoza, rekla je Kiselički.

Tibor Fazekaš je kazao da preduzeće na čijem je čelu racionalizuje svoje poslovanje i štedi, ali da, kada je reč o socijalno i društveno odgovornim poslovima, misli da bi „Subotica-trans“ trebalo da se nađe na „na prvoj liniji“.

- Kada smo od direktorice Tešanović saznali da se radi o osposobljavanju i radnoj terapiji, osećali smo se odgovorno da se uključimo u ovaj posao. Smatramo da i u novom modelu organizacije saobraćaja koji nam predstoji, i kada će biti oštriji konkurentski uslovi, moramo da budemo društveno i socijalno odgovorni, rekao je Fazekaš.

Jovanka Tešanović je naglasila de je „lep osećaj biti između dva prijatelja“, lokalne samouprave i „Subotica-transa“. Ona je kazala da škola „Žarko Zrenjanin“ ima preko 300 učenika i štićenika i da će "Subotica-trans“ da prevozi po jedno odeljenje poljoprivredne struke sa nastavnikom do Horgoša, gde škola ima salaš koji se vodi kao školska radionica za područje rada poljoprivrede.

KONTAKT CENTAR 024
Servisne informacije
Управа за капитална улагања АП Војводине
Informator
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Investirajte u Suboticu
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Dubra uprava