Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Vesti iz obrazovanja

Konkurs i naučni skup

28.03.2011.

Upravni odbor Fondacije „Put ka znanju” doneo je odluku da Fondacija raspiše konkurs za dodeljivanje stipendije iz sredstava Fonda mladim talentima, učenicima i studentima grada Subotice. Predsednik Upravnog odbora Fondacije prof. dr Danica Drakulić kazala da su sredstva Fondacije namenjena za sufinansiranje studenata na naučnom skupu ili međunarodnom takmičenju, stipendiranje naučnih istraživanja, doktorskih disertacija čija tema je vezana za probleme grada Subotice i podizanje nivoa mentorskog i timskog rada, poboljšanje tekuće opremljenosti sekcije u oblasti nauke ili umetnosti.

4231_1.jpg

- Za dva konkursna roka tokom 2011. godine iz budžeta grada ukupno je predviđeno 586.000 dinara. Fondacija ne participira u troškovima školarine i studiranja, a za dobijanje sredstava Fondacije talentovani studenti, naučni radnici ili umetnici treba da su stalno nastanjeni na teritoriji grada Subotice, da su državljani Republike Srbije i da su istaknuti studenti ili naučni radnici. Istraživački projekti za koje se traže sredstva treba da se odnose na razvoj našeg grada. Prvi konkurs otvoren je od 28. marta do 21. aprila i na raspolaganju je 300.000 dinara. Drugi konkurs biće raspisan početkom septembra i na raspolaganju će biti preostali iznos od 286.000 dinara, rekla je Danica Drakulić.

Ona je najavila i međunarodni, osamnaesti po redu, naučni skup interdisciplinarnog karaktera „Tehnologija, kultura i razvoj“, koji će se održati na Paliću od 29. avgusta do 1. septembra 2011. godine. Taj skup je, prema njenim rečima, od 2001. godine posvećen problemima ulaska Srbije u Evropsku uniju, a od 2006. godine i razgrađivanja Državne Zajednice Srbije i Crne Gore naziva se „Zemlje zapadnog Balkana na putu ka EU“.

- Termin održavanja naučnog skupa poklapa se sa manifestacijama povodom obeležavanja Dana grada Subotice, tako da će dešavanja i učešće na naučnom skupu biti sastavni deo kulturnih manifestacija u gradu. Ove godine definisali smo dve teme. Prva je ’Saradnja istraživačkih i inovacionih sistema i institucija na zapadnom Balkanu’, a druga tema je ’Strukturni i kulturni problemi razvoja zasnovanog na znanju’. Organizator je Udruženje ’Tehnologija i društvo’, a glavni suorganizatori su Ekonomski fakultet Subotica i Grad Subotica, kazala je Danica Drakulić, predsednik Organizacionog odbora i član Programskog odbora naučnog skupa „Tehnologija, kultura i razvoj“.

POPIS 2022Izbori za članove nacionalnih savetaSUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIИзборна комисија Града СуботицеMedija-centar i ProtokolПаркингeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАPlan razvoja Grada SuboticePlan Razvoja AP VojvodineIzborna komisija Grada SuboticeLokalna poreska administracijaPrijava muzičkog programa ugostiteljskih objekataLokalni tim za borbu protiv trgovine ljudimaPanonreg

Digitalna kulturaKONTAKT CENTAR 024E-mejl za prijem elektronskih fakturaPlaćanje karticama

Informator
Lokalni ombu
Gradsko pravobranilaštvo
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Informator
Development Strategy

Colour Coop