Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Vesti iz obrazovanja

Diplome za mlade matematičare

17.03.2011.

Učenicima osnovnih i srednjh škola koji su ostvarili uspeh na gradskom ili okružnom takmičenju iz matematike dodeljene su diplome i pohvale u Velikoj većnici Gradske kuće. Nagrađeno je oko 120 đaka, a mladim matematičarima na dobrim rezultatima čestitali su gradonačelnik Saša Vučinić, pomoćnik gradonačelnika za kulturno-prosvetne delatnosti Ljubica Kiselički i Subotičanin Ninoslav Stojsavljević, član tima studenata Fakulteta organizacionih nauka (FON) u Beogradu koji je, 5. marta, na takmičenju u rešavanju studije slučaja u Londonu osvojio prvo mesto i predstavljaće Evropu u finalu u Njujorku, 28. i 29. aprila.

4219_1.jpg

Saša Vučinić je čestitao učenicima, njihovim roditeljima, nastavnicima i profesorima na uspehu, ali i onima koji su samo učestvovali na takmičenju, jer su, kako je rekao, sebi dali priliku da se odmere u znanju sa drugima. On je kazao da matematika, između ostalog, od ljudi zahteva ne samo racionalnost, već i maštovitost.

- Tu smo slični, jer i ja sam u protekle dve i po-tri godine morao da budem prilično maštovit da bih rešio probleme, pre svega želeći da ovaj grad bude lepše mesto za one koji će u njemu živeti u nekom budućem periodu, rekao je Vučinić.

Ljubica Kiselički smatra da bi, s obzirom na to da je takmičenje iz matematike najmasovnije, Subotica trebalo da se odužuje svojim najboljim učenicima i tako što će ih zvanično promovisati uručujući im diplome u Velikoj većnici Gradske kuće.

- Na gradskom takmičenju za učenike osnovnih škola iz matematike učestvuje oko 400 učenika, na gradskom takmičenju za učenike srednjih škola oko 60, a na okružnom takmičenju za učenike srednjh škola oko 30 učenika. Mi smatramo da će i đaci koji su bili uspešni na takmičenjima iz matematike biti uspešni građani Subotice i da bi ih od malih nogu trebalo predstavljati i davati im na značaju, istakla je Ljubica Kiselički.

Ninoslav Stojsavljević, student četvrte godine FON-a, uručivao je đacima diplome. On im je poručio da neosporni talenat iskoriste na pravi način i da će ukoliko budu radili, bez obzira na poneka odricanja, biti ponosni na svoje rezultate.

POPIS 2022Izbori za članove nacionalnih savetaSUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIИзборна комисија Града СуботицеMedija-centar i ProtokolПаркингeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАPlan razvoja Grada SuboticePlan Razvoja AP VojvodineIzborna komisija Grada SuboticeLokalna poreska administracijaPrijava muzičkog programa ugostiteljskih objekataLokalni tim za borbu protiv trgovine ljudimaPanonreg

Digitalna kulturaKONTAKT CENTAR 024E-mejl za prijem elektronskih fakturaPlaćanje karticama

Informator
Lokalni ombu
Gradsko pravobranilaštvo
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Informator
Development Strategy

Colour Coop