LAP za mlade
Program razvoja sporta Grada Subotice
Mreža za razvoj Subotice
Centar znanja o međuopštinskoj saradnji
Europe for Citizens
Projekat Balkan i Evropa zajedno
Vesti iz obrazovanja

Diplome za mlade matematičare

17.03.2011.

Učenicima osnovnih i srednjh škola koji su ostvarili uspeh na gradskom ili okružnom takmičenju iz matematike dodeljene su diplome i pohvale u Velikoj većnici Gradske kuće. Nagrađeno je oko 120 đaka, a mladim matematičarima na dobrim rezultatima čestitali su gradonačelnik Saša Vučinić, pomoćnik gradonačelnika za kulturno-prosvetne delatnosti Ljubica Kiselički i Subotičanin Ninoslav Stojsavljević, član tima studenata Fakulteta organizacionih nauka (FON) u Beogradu koji je, 5. marta, na takmičenju u rešavanju studije slučaja u Londonu osvojio prvo mesto i predstavljaće Evropu u finalu u Njujorku, 28. i 29. aprila.

4219_1.jpg

Saša Vučinić je čestitao učenicima, njihovim roditeljima, nastavnicima i profesorima na uspehu, ali i onima koji su samo učestvovali na takmičenju, jer su, kako je rekao, sebi dali priliku da se odmere u znanju sa drugima. On je kazao da matematika, između ostalog, od ljudi zahteva ne samo racionalnost, već i maštovitost.

- Tu smo slični, jer i ja sam u protekle dve i po-tri godine morao da budem prilično maštovit da bih rešio probleme, pre svega želeći da ovaj grad bude lepše mesto za one koji će u njemu živeti u nekom budućem periodu, rekao je Vučinić.

Ljubica Kiselički smatra da bi, s obzirom na to da je takmičenje iz matematike najmasovnije, Subotica trebalo da se odužuje svojim najboljim učenicima i tako što će ih zvanično promovisati uručujući im diplome u Velikoj većnici Gradske kuće.

- Na gradskom takmičenju za učenike osnovnih škola iz matematike učestvuje oko 400 učenika, na gradskom takmičenju za učenike srednjih škola oko 60, a na okružnom takmičenju za učenike srednjh škola oko 30 učenika. Mi smatramo da će i đaci koji su bili uspešni na takmičenjima iz matematike biti uspešni građani Subotice i da bi ih od malih nogu trebalo predstavljati i davati im na značaju, istakla je Ljubica Kiselički.

Ninoslav Stojsavljević, student četvrte godine FON-a, uručivao je đacima diplome. On im je poručio da neosporni talenat iskoriste na pravi način i da će ukoliko budu radili, bez obzira na poneka odricanja, biti ponosni na svoje rezultate.

KONTAKT CENTAR 024
Servisne informacije
Управа за капитална улагања АП Војводине
Informator
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Investirajte u Suboticu
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Dubra uprava
Noć muzeja (20.05.2017-21.05.2017)