Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Darivane bebe rođene na Dan grada Subotice

02.09.2023.

U okviru sada već tradicionalne posete bebama rođenim na Dan grada, član Gradskog veća Srđan Samardžić, kao izaslanik gradonačelnika Subotice Stevana Bakića, zamenik predsednika Skupštine grada Nebojša Crnogorac, kao izaslanik predsednika Skupštine grada dr Balinta Pastora, danas su, zajedno sa direktorom Opšte bolnice Subotica Sašom Dželebdžićem, uručili plakete, poklon vaučere i cveće majkama beba koje su rođene 1. septembra u porodilištu subotičke Opšte bolnice. Ove godine na Dan grada rođene su četiri bebe – tri devojčice i jedan dečak.

 15966_1.jpg

Srđan Samardžić je, tim povodom, izjavio da je Grad Subotica i ove godine opredelio sredstva za isplatu jednokratne pomoći trudnicama u iznosu od 15.000 dinara, kao i za roditeljski dodatak za prvo dete u visini od 10.000 dinara.

 15966_5.jpg

„Grad Subotica od 1. septembra ove godine u potpunosti snosi troškove boravka dece u Predškolskoj ustanovi 'Naša radost' i vrtićima pri osnovnim školama u Čantaviru i Đurđinu. Grad, takođe,  sufinansira deo troškova za decu u verifikovanim privatnim predškolskim ustanovama sa teritorije grada Subotice, čiji roditelji ili drugi zakonski zastupnici ispunjenjem uslova iz Odluke ostvaruju ovo pravo, i to u visini od 10.000 dinara. Želim dobrodiošlicu na svet našim novim sugrađanim,a koji su svetlost dana ugledali baš u našem gradu, i njihovim roditeljima upućujem čestitke. U julu ove godine rođena je i prva beba kroz program Centra za reproduktivnu medicinu i   vantelesnu oplodnju Opšte bolnice u  Subotici, a od 1. septembra prošle  godine do 1. septembra ove godine u porodilištu subotičke Opšte bolnice rođeno je 1.169 naših novih sugrađana. Ima li lepših događaja  u životu čoveka od blagoslova i blagodeti roditeljstva“, naglasio je Samardžić.

Nebojša Crnogorac je, između ostalog, rekao da ono što želimo za budućnost jeste da nam grad bude bogatiji svakog dana sve više, jer jedina izvesna budućnost je ona koju imamo sa našom decom.

 15966_6.jpg

„Džaba nam sva materijalna bogatstva i uređenje komunalne infrastrukture, parkova, ako nemamo dece koja će tu da provode vreme“, rekao je Crnogorac.

Saša Dželebdžić je rekao da su majke i deca dobro i da su bebe po rođenju dobile visoke ocene vitalnih parametara.

 15966_4.jpg

„Čestitam roditeljima na prinovama sa željom da im se rađa još više dece, da im budu  živa i zdrava i da ih u životu prati dobro zdravlje, radost i sreća. Darivanje beba rođenih na Dan grada, 1. septembra, u porodilištu naše bolnice je već jedna tradicija kojom Grad Subotica i gradonačelnik pokazuju brigu i pažnju za porodicu, majke i decu. To je samo deo mera i akcija koji se, kako na republičkom, tako i na pokrajinskom i lokalnom nivou, sprovodi u okviru unapređenja pronatalitetne politike u našoj zemlji“, istakao je Dželebdžić.

 15966_7.jpg

Uz izražavanje zahvalnosti Gradu Subotici na pažnji i poklonima, majka prve bebe rođene na Dan grada, Lidija Banović, izjavila kako su i ona, i njen sin, dobro, da je porođaj protekao u najboljem redu, da su lekari i medicinsko osoblje u Bolnici bili brižni i profesionalni i da ih kod kuće čekaju tata i mali brat.

15966_8.jpg 

 

 

European City of Sport

POPIS 2022Izbori za članove nacionalnih savetaSUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIПОПИСУ ПОЉОПРИВРЕДЕ 2023Изборна комисија Града СуботицеMedija-centar i ProtokolLAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАPrograma razvoja turizmaPlan razvoja Grada SuboticePlan Razvoja AP VojvodineIzborna komisija Grada SuboticeLokalna poreska administracijaPrijava muzičkog programa ugostiteljskih objekataLokalni tim za borbu protiv trgovine ljudimaPanonreg

Digitalna kulturaKONTAKT CENTAR 024E-mejl za prijem elektronskih fakturaPlaćanje karticama

Informator
Lokalni ombu
Gradsko pravobranilaštvo
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata

Informator

Javno dostavljanje

Development Strategy

Colour Coop

 

festivals("$this->lg"); ?>