Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Održan šesti po redu Subotički polumaraton

27.08.2023.

U Subotici je danas održan 6. Subotički polumaraton na kome je učestvovalo oko 1.350 sportista i rekreativaca iz čak 21 zemlje, kao i oko šest stotina mališana. Pod sloganom „Trči kroz istoriju“ učesnici su se nadmetali u trkama na pet, Inspira deset i 21 kilometar, uoči kojih je održano više dečjih trka na kružnoj stazi iza Gradske kuće. U polumaratonskoj trci (21 km) pobednik je bio Beograđanin Velimir Bojović (01:14:04), dok je u ženskoj  konkurenciji najbrža bila Subotičanka Izabela Mesaroš (01:31:18). Šesti po redu Subotički polumaraton zvanično je proglasio otvorenim gradonačelnik Subotice Stevan Bakić koji je, tom prilikom, naglasio da je ponosan što je Grad Subotica u rekordnom roku uspeo da od ove trke napravi drugu najmasovniju uličnu trku u državi Srbiji i jednu od najlepših trka u regionu.

 15961_1.jpg

„Ponosan sam i što će ovako veliki broj učesnika trčati ulicama grada koji je dao veliki broj sportskih imena, državnih šampiona, evropskih i svetskih prvaka i olimpijskih pobednika. Ponosan sam i što će trčati ne samo pored prelepih secesijskih zdanja, već i ulicama grada koji je za 2024. godinu poneo zvanje ‘Evropski grad sporta’“, rekao je Bakić.

Istakao je da učesnici 6. Subotičkog polumaratona dolaze iz 21 zemlje, da će oni biti najbolji promoteri ove trke i da će lepo pričati o Subotici, kao gradu sporta, i njenoj lepoti.  

15961_2.jpg 

„Kao što sam slogan kaže 'Trči kroz istoriju', Subotica je bogata tradicijama, naročito sportskom tradicijom. Svim učesnicima želim da ostvare što bolji rezultat, ali je veoma bitno i da ste deo jedne ovakve manifestacije, da u njoj učestvujete i da ispisujete istoriju. Uveren da će i naredne, i svih sledećih godina, Subotički polumaraton postati još masovniji i da će imati još više učesnika, šesti po redu Subotički polumaratnon proglašavam otvorenim“, zaključio je gradonačelnik Stevan Bakić.

 15961_3.jpg

Svi učesnici 6. Subotičkog polumaratona koji su prošli kroz cilj i na medaljama su poneli deo istorije Subotice, jer su i one napravljene u skladu sa sloganom „Trči kroz istoriju“. Istoriju su  mogli da vide duž staze, inspiracuju su mogli da pronađu i u nekadašnjim majstorima secesije, a kroz medalju, na kojoj se nalazi zgrada Gradskog muzeja koji ove godine obeležava 130 godina postojanja, moći će da se podsete na dan kada su u Subotici trčali kroz istoriju.

15961_4.jpg 

Najviše učesnika na ovogodišnjem polumaratonu bilo je iz Srbije, Mađarske, Rusije i Bose i Hercegovine.

15961_5.jpg 

Subotički polumaraton je manifestacija koja se održava u okviru obeležavanja Dana grada Subotice, 1. septembra. Start i cilj polumaratona bio je na subotičkom centralnom gradskom trgu, Trgu slobode.

European City of Sport

POPIS 2022Izbori za članove nacionalnih savetaSUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIПОПИСУ ПОЉОПРИВРЕДЕ 2023Изборна комисија Града СуботицеMedija-centar i ProtokolLAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАPrograma razvoja turizmaPlan razvoja Grada SuboticePlan Razvoja AP VojvodineIzborna komisija Grada SuboticeLokalna poreska administracijaPrijava muzičkog programa ugostiteljskih objekataLokalni tim za borbu protiv trgovine ljudimaPanonreg

Digitalna kulturaKONTAKT CENTAR 024E-mejl za prijem elektronskih fakturaPlaćanje karticama

Informator
Lokalni ombu
Gradsko pravobranilaštvo
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata

Informator

Javno dostavljanje

Development Strategy

Colour Coop

 

festivals("$this->lg"); ?>