Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Gradonačelnik Bakić i predsednik Pokrajinske vlade Mirović obišli radove na Kanjiškom putu i Dom „Kolevka“

14.08.2023.

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić i predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović obišli su danas radove na rekonstrukciji Kanjiškog puta, dela koji se nalazi na teritoriji ovog grada, i Dom za decu ometenu u razvoju „Kolevka“, u Subotici. Gradonačelnik Bakić je, obraćajući se medijima nakon obilaska Doma „Kolevka“, izjavio da je Grad Subotica putem konkursa kod Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine obezbedio 400 miliona dinara za izgradnju i rekonstrukciju 20 ulica na teritoriji Subotice, kao i za izgradnju biciklističke staze prema Privrednoj zoni „Mali Bajmok“, u dužini od 1.700 metara.

 15939_1.jpg

„Od tih 400 miliona dinara, 250 miliona je predviđeno za tekuću, a 150 miliona dinara za narednu godinu. Ovim projektom obuhvaćena je i rekonstrukcija Kanjiškog puta, saobraćajnice duge oko dva kilometra. Na ovom putu kolovoz se proširuje sa tri na šest metara, čime će se povećati  bezbednost učesnika u saobraćaju, kao i protočnost saobraćaja. Vrednost radova iznosi 90 miliona dinara. Ova saobraćajnica je, inače,  najkraći put između Grada Subotice i Opštine Kanjiža“, rekao je Bakić.  

Dodao je da se uporedo sa ovim radovima izvode i radovi na izgradnji kolovoza u Novoj ulici, u Mesnoj zajednici „Prozivka“, u ukupnoj dužini od 115 metara, i da vrednost tih radova iznosi devet miliona dinara.

„Očekujemo da će uskoro početi i radovi na izgradnji kolovoza u ulici Nikole Tesle, u MZ ’Tavankut’, Školskoj u MZ ’Hajdukovo’ i Borisa Kidriča, u MZ ’Čantavir’. Kao što vidite, vodimo računa o ravnomernom razvoju saobraćajne infrastrukture u svim mesnim zajednicama, kako u gradskim, tako i u onim prigradskim, na teritoriji našeg grada“, istakao je Bakić.

15939_2.jpg 

Naveo je kako je Grad Subotica, kada je reč o Domu „Kolevka“, u 2023. godini podržao rad ove ustanove sa 52.878.000 dinara, da se radi o četiri usluge i da je među tim uslugama i Stanovanje uz podršku.

„Ova usluga se od početka 2023. godine realizuje na teritoriji našeg grada. Subotica je, inače, drugi grad u Srbiji, posle Novog Sada, koji pruža tu vrstu usluge. Obuhvaćeno je šest osoba starijih od 26 godina sa posebnim potrebama i njihovi roditelji su prezadovoljni. Svrha stanovanja uz podršku je obezbeđivanje uslova i podrške za što samostalnije i kvalitetnije funkcionisanje osoba sa teškoćama u razvoju i uključivanje u širu društvenu zajednicu, kao i izbegavanje institucionalnog smeštaja ovih lica. Za ovu uslugu izdvojeno je 18.929.000 dinara“, naglasio je gradonačelnik Bakić.

On je, na kraju, izrazio ogromnu zahvalnost Pokrajinskoj vladi i predseniku Igoru Miroviću na izuzetnoj podršci i, kako je rekao, nikad većim ulaganjima u Grad Subotcu, koji, između ostalog, svedoče i o odličnoj saradnji pokrajinske vlasti i subotičke lokalne samouprave.

 15939_3.jpg

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović je, između ostalog, rekao kako je Pokrajinska vlada prethodnih godina u Subotici realizovala brojne važne projekte i uradila konkretne stvari za ljude koji tu žive.

„Pokrajinska vlada će ove i sledeće godine, preko Uprave za kapitalna ulaganja, sa gotovo 400 miliona dinara finansirati izgradnju i rekonstrukciju kolovoza u 20 ulica u Subotici, Čantaviru i Donjem Tavankutu, kao i izgradnju biciklističke staze na tri deonice“, rekao je Mirović.

On je istakao da je Pokrajinska vlada Domu za decu ometenu u razvoju „Kolevka“ obezbedila novac za nove krevete, dušeke i deo opreme za kuhinju.

 15939_4.jpg

„Ovaj dom je u veoma dobrom stanju. Često obilazim sve domove u sistemu socijalnog staranja AP Vojvodini i pokušavam da, i ličnim primerom i angažovanjem, pomognemo kada je reč o kvalitetu smeštaja korisnika i poboljšanja uslova rada zaposlenih, jer nam je to prioritet“, rekao je Mirović.

Dom „Kolevka“ je socijalno zdravstvena ustanova koja zbrinjava decu sa smetnjam u razvoju od rođenja do 26 godina života. O deci, njih 163 brine 140 zaposlenih, različitih profila od kojih je 80 odsto uključeno u neposredan rad da decom.

Mirović je naglasio kako će nakon rebalansa budžeta na raspolaganju biti dodatnih 400 miliona dinara za intervencije u 27 domova u sistemu socijalne zaštite u AP Vojvodini, i najavio da će na Paliću uskoro biti otvoren akva park, čiju je izgradnju je podržala Pokrajinska vlada.

15939_6.jpg 

Predsednik Mirović održao je danas i radni sastanak sa gradonačelnikom Subotice, upravnikom Narodnog pozorišta, projektantima, predstavnicima izvođača radova i nadzora na temu završetka jednog od ranije započetih dugogodišnjih projekata – adaptaciju, rekonstrukciju i dogradnju Narodnog pozorišta u Subotici.

„U toku su završni radovi na rekonstrukciji Narodnog pozorišta. Ovaj posao je složen, radimo na tome da u narednim mesecima pustimo pozorište u funkciju. Paralelno radimo i na pribavljanju upotrebne dozvole“, istakao je Mirović i dodao da će svakog meseca do pribavljanja upotrebne dozvole koordinisati radove s ciljem da se pozorište što pre stavi u funkciju.

Objekat Narodnog pozorišta, najstarijeg pozorišta na prostoru nekadašnje Jugoslavije, izgrađen je 1854. godine, jedinstvena je arhitektonska celina proglašena za nepokretno kulturno dobro kao spomenik kulture od velikog značaja.

Pokrajinska vlada, preko Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine, od jula 2016. godine do danas izdvojila je za ovaj projekat oko 1,4 milijarde dinara.

 15939_8.jpg

Reč je o projektu koji se finansira sredstvima Vlade Republike Srbije, Pokrajinske vlade i Grada Subotice. Ukupna novoprojektovana površina objekta iznosi oko 14.600 kvadratnih metara.

U ovom trenutku, završeni su radovi koji su bili predviđeni u okviru VII, VIII/0 faze i VIII/1 faze radova.

U skladu sa projektnom dokumentacijom, sa završetkom VIII/2 faze radova, pozorište će moći da funkcioniše. Faza IX radova obuhvata radove na završetku koncertne dvorane.

„Preuzeo sam obavezu da operativno koordiniram izvođačima, podizvođačima, nadzorima i predstavnicima svih zainteresovanih strana na završetku radova na rekonstrukciji Narodnog pozorišta u Subotici“, istakao je Mirović.

 15939_9.jpg

Obilasku Subotice prisustvovali su i pokrajinski sekretar za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova Predrag Vuletić i direktor Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine Miloš Maletić.

Obilasku radova na rekonstrukciji Kanjiškog puta prisustvovali su i Goran Janković, direktor kompanije „Vojput“, koja je izvođač radova, kao i Vukoslav Vukoslavović, tehnički direktor ove kompanije.

 

 

 

 

European City of Sport

POPIS 2022Izbori za članove nacionalnih savetaSUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIПОПИСУ ПОЉОПРИВРЕДЕ 2023Изборна комисија Града СуботицеMedija-centar i ProtokolLAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАPrograma razvoja turizmaPlan razvoja Grada SuboticePlan Razvoja AP VojvodineIzborna komisija Grada SuboticeLokalna poreska administracijaPrijava muzičkog programa ugostiteljskih objekataLokalni tim za borbu protiv trgovine ljudimaPanonreg

Digitalna kulturaKONTAKT CENTAR 024E-mejl za prijem elektronskih fakturaPlaćanje karticama

Informator
Lokalni ombu
Gradsko pravobranilaštvo
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata

Informator

Javno dostavljanje

Development Strategy

Colour Coop

 

festivals("$this->lg"); ?>