Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture izdvojilo 100 miliona dinara za sufinansiranje projekata u 11 gradova i opština

29.07.2023.

U Kuli je danas održana svečana ceremonija uručenja ugovora gradovima i opštinama dobitnicima sredstava u okviru Programa podrške u primeni naprednih tehnoloških rešenja u oblasti drumskog transporta i saobraćaja za 2023. godinu. Prepoznajući značaj primene inovativnih tehnoloških rešenja u oblasti drumskog transporta i saobraćaja, Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture opredelilo je 100 miliona dinara za sufinansiranje projekata u 11 jedinica lokalnih samouprava, među kojima je i Grad Subotica, dok su drugih 100 miliona dinara obezbedili gradovi i opštine iz svojih budžeta. Predstavnicima gradova i opština ugovore je uručio ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić. Svečanosti upriličenoj povodom uručenja ugovora, u svečanoj sali Skupštine opštine Kula, prisustvovao je i gradonačelnik Subotice Stevan Bakić.

 15925_1.jpg

Ministar Vesić je, obraćajući se prisutnima, između ostalog rekao da se vidi da postoji interesovanje gradova i opština za ovaj program.

„Namera nam da naredne godine opredelimo još više sredstava, a ovo je i jedan od projekata koji smo kandidovali Evropskoj uniji. Mi ćemo se truditi u budućnosti da imamo što više projekata koji pomažu lokalnim samoupravama da naprave bolje mesto za život", naglasio je Vesić.

 15925_2.jpg

Uz isticanje da je vizija predsednika Aleksandra Vučića da se svaki deo Srbije ravnomerno razvija, on je kazao da su ovakvi programi i projekti put ka tome, da je ekonomska situacija sve bolja i da će ove godine biti više stranih direktnih investicija, u odnosu na prethodnu, kada ih je, kako je rekao, bilo 4,4 milijarde evra.

15925_3.jpg 

Zahvaljujući sredstvima koje je izdvojilo Ministarstvo, uz novac koji će uložiti same opštine i gradovi biće postavljene i kamere za prepoznavanje registarskih tablica, table za merenje brzine, instalirana svetlosna signalizacija, sistem za merenje vozila u pokretu i drugo, kako bi se osigurala veća bezbednost građana, a pre svega dece.

Nakon sprovedenog konkursa, odobreni su projekti  koji će unaprediti funkcionisanje i doprineti unapređenju kvaliteta života građana u 11 gradova i opština u Srbiji, a to su: Kula, Kikinda, Boljevac, Apatin, Sombor, Vladičin Han, Kraljevo, Blace, Vlasotince,  Dimitrovgrad i Subotica.

 15925_4.jpg

U okviru ovog konkursa, Gradu Subotici su dodeljena bespovratna sredsta  u iznosu od 15 miliona dinara za realizaciju projekta pod nazivom „Uvođenje sistema za dinamičko merenje težine vozila u pokretu za grad Suboticu“. S obzirom na to da ukupna vrednost ovog projekta iznosi 34.950.720 dinara, sa PDV-om, Grad Subotica je za njegovu realizaciju opredelio sredstva u visini od 19.950.720 dinara.

Cilj ovog projekta je sistemsko unapređenje oblasti drumskog transporta i saobraćaja u gradu Subotica kroz primenu naprednih tehnoloških rešenja koja treba da omoguće viši stepen bezbednosti i nadzora saobraćaja, razvoj održive urbane mobilnosti, podizanje nivoa ekološke prihvatljivosti saobraćaja, kao i povećanje kvaliteta života svih građana.

15925_5.jpg

European City of Sport

POPIS 2022Izbori za članove nacionalnih savetaSUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIПОПИСУ ПОЉОПРИВРЕДЕ 2023Изборна комисија Града СуботицеMedija-centar i ProtokolLAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАPrograma razvoja turizmaPlan razvoja Grada SuboticePlan Razvoja AP VojvodineIzborna komisija Grada SuboticeLokalna poreska administracijaPrijava muzičkog programa ugostiteljskih objekataLokalni tim za borbu protiv trgovine ljudimaPanonreg

Digitalna kulturaKONTAKT CENTAR 024E-mejl za prijem elektronskih fakturaPlaćanje karticama

Informator
Lokalni ombu
Gradsko pravobranilaštvo
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata

Informator

Javno dostavljanje

Development Strategy

Colour Coop

 

festivals("$this->lg"); ?>