Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Gradonačelnik Stevan Bakić: Od 1. septembra besplatan vrtić za više od 4.500 dece

26.07.2023.

Subotica nastavlja sa politikom podrške porodici i roditeljstvu. Na 88. sednici Gradskog veća Grada Subotice usvojene su i upućene Skupštini na usvajanje dve tačke dnevnog reda koje se  odnose na pomoć i podršku roditeljima u vidu naknade troškova boravke dece u Predškolskoj ustanovi „Naša radost”, čiji je osnivač Grad, ali i privatnim predškolskim ustanovama u Subotici.

„Doneo sam odluku da od 1. septembra ove godine  Grad u potpunosti snosi troškove boravka dece u Predškolskoj ustanovi 'Naša radost' i vrtićima pri osnovnim školama u Čantaviru i Đurđinu. Takođe, sufinansiraćemo deo troškova za decu u verifikovanim privatnim predškolskim ustanovama sa teritorije grada Subotice, čiji roditelji ili drugi zakonski zastupnici ispunjenjem uslova iz Odluke ostvaruju ovo pravo, i to u visini od 10.000 dinara" istakao je gradonačelnik Stevan Bakić.

Ovo pravo u privatnim vrtićima stiču deca  čija su oba roditelja zaposlena, državljani su Srbije i imaju ukupan mesečni prihod do 200.000 dinara.

„Stabilnim finansijama, dobrom racionalizacijom budžetskih sredstava i  postavljanjem prioriteta  omogućili smo, tako, za više od 4.500 naših najmlađih sugrađana besplatan boravak u vrtićima 'Naše radosti', uz sve druge socijalne usluge koje plaćamo na nivou grada – od personalnih asistenata, do dnevnog boravka za decu i mlade ometene u razvoju, usluge stanovanja uz podršku, kao i pomoći trudnicama i majkama za rođenje prvog deteta" istakao  je gradonačelnik Bakić i naglasio: „Ova odluka u skladu je sa nacionalnom politikom podizanja nataliteta u Srbiji, ali i  podizanja standarda i kvaliteta života. Obezbedićemo podršku subotičkim porodicama u našem gradu u skladu sa nacionalnom politikom Republike Srbije".

European City of Sport

POPIS 2022Izbori za članove nacionalnih savetaSUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIПОПИСУ ПОЉОПРИВРЕДЕ 2023Изборна комисија Града СуботицеMedija-centar i ProtokolLAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАPrograma razvoja turizmaPlan razvoja Grada SuboticePlan Razvoja AP VojvodineIzborna komisija Grada SuboticeLokalna poreska administracijaPrijava muzičkog programa ugostiteljskih objekataLokalni tim za borbu protiv trgovine ljudimaPanonreg

Digitalna kulturaKONTAKT CENTAR 024E-mejl za prijem elektronskih fakturaPlaćanje karticama

Informator
Lokalni ombu
Gradsko pravobranilaštvo
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata

Informator

Javno dostavljanje

Development Strategy

Colour Coop

 

festivals("$this->lg"); ?>