Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Gradonačelnik Stevan Bakić otvorio „Seoske igre bez granica“ u Bikovu

16.07.2023.

U Bikovu, naselju nadomak Subotice, danas su održane 14. „Seoske igre bez granica“, u organizaciji Udruženja građana „Udruženi pokrećemo selo“. Na celodnevnom takmičenju, na deset poligona u parku kod Osnovne škole „Sveti Sava“, u igrama inspirisanim seoskim motivima i rekvizitima poput slame, štula, alki, đermova, gigantskih praćki, traktora i kukuruza, nadmetalo se 19 ekipa sa po šest članova iz Subotice i okoline, Novog Sada i Beograda. Ovu tradicionalnu manifestaciju svečano je otvorio gradonačelnik Subotice Stevan Bakić koji je, tom prilikom, rekao da je negovanje tradicije, sportskog duha, humanih vrednosti, druženja i zabave protkano u Bikovu već 14 godina i da je sve to izraženo kroz manifestaciju „Seoske igre bez granica“.

 15904_1.jpg

„Sve ono što je na selu običajeno, poput bala slame, kukuruza i čutaka, na vešt način je pretvoreno u sportske rekvizite, a mladi ljudi su pametnim idejama te rekvizite, objedinjene i spojene, pretvorili  u ’Seoske igre bez granica’. Sve to, kako takmičarima na terenima, tako i onima okupljenim oko njih, garantuje jedno kvalitetno druženje, dobru zabavu i osmeh na licima“, kazao je gradonačelnik Bakić.

Podsetio je da je i prethodnih godina, kada je, takođe, svečano otvarao ovu manifestaciju, istakao da „Seoske igre bez granica“ imaju potencijal, da su se na njima, pored učesnika iz Subotice i okoline, nadmetali i takmičari iz drugih gradova, pa i država, i da to obogaćuje turističku ponudu Grada Subotice.

 15904_2.jpg

„Ne smemo da zaboravimo ni kvalitetnu ideju organizatora iz Udruženja građana ’Udruženi pokrećemo selo’ koja nas, sve zajedno, okupi i u humanitarnim aktivnostima. Pored toga, ona svima nama omogućuje i da budemo pobednici, bez obzira na rezultate na poligonima, jer kada učestvujemo u akcijama kojima pomažemo onima kojima je pomoć potrebna, mi smo već postali pobednici“, naglasio je gradonačelnik Stevan Bakić.

Proglašavajući 14. „Seoske igre bez granica“ u Bikovu otvorenim, on je svim učesnicima poželeo dobre rezultate, kvalitetno druženje i da uživaju u zabavnom programu, i poručio da će ova manifestacija uvek imati podršku Grada Subotice.

15904_3.jpg

Marina Malagurski, iz Udruženja građana „Udruženi pokrećemo selo“, izjavila je da se ove godine na „Seoskim igrama bez granica“ na deset poligona ukupno takmiči 19 ekipa iz Subotice i okoline, Novog Sada i Beograda, i da je u jednoj od ekipa nastupaju i takmičari iz Indije i Nigerije.

15904_4.jpg

„Zahvalila bih se Gradu Subotici, gradonačelniku Stevanu Bakiću, svim sponzorima, učesnicima i volonterima, svim preduzećima koji su nam na bilo koji način pomogli da se ova manifestacija uspešno održi. Osim druženja, cilj nam je  očuvanje seoske tradicije i prikupljanje donacija za Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka NURDOR“, kazala je, između ostalog, Marina Malagurski.

15904_5.jpg

Na današnjim „Seoskim igrama bez granica“ u Bikovu takmičarske ekipe su se nadmetale u deset igara: frizbi, vodonoše, štularenje, lavirint, nošenje jaja, stari đeram, praćke, tragači, vodica i traktori, a tri prvoplasirane ekipe bile su:  Odrišene bale (Verušić, 144 boda), Specijalci (Đurđin, 141 bod) i Josag (Subotica, 139 bodova).

 

European City of Sport

POPIS 2022Izbori za članove nacionalnih savetaSUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIПОПИСУ ПОЉОПРИВРЕДЕ 2023Изборна комисија Града СуботицеMedija-centar i ProtokolLAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАPrograma razvoja turizmaPlan razvoja Grada SuboticePlan Razvoja AP VojvodineIzborna komisija Grada SuboticeLokalna poreska administracijaPrijava muzičkog programa ugostiteljskih objekataLokalni tim za borbu protiv trgovine ljudimaPanonreg

Digitalna kulturaKONTAKT CENTAR 024E-mejl za prijem elektronskih fakturaPlaćanje karticama

Informator
Lokalni ombu
Gradsko pravobranilaštvo
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata

Informator

Javno dostavljanje

Development Strategy

Colour Coop

 

festivals("$this->lg"); ?>