Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Predsednik Skupštine grada dr Balint Pastor na Paliću otvorio manifestaciju „Letnji koncerti u Muzičkom paviljonu“

15.07.2023.

Predsednik Skupštine grada Subotice, dr Balint Pastor (Dr. Pásztor Bálint), danas je, na Paliću, svečano otvorio program pod nazivom „Letnji koncerti u Muzičkom paviljonu“, manifestaciju organizovanu s ciljem  da se na Palić vrati ova tradicija i da Muzički paviljon, koji je od od svog podizanja početkom 20. veka bio mesto malih promenadnih koncerata,  ponovo dobije svoju ulogu u animaciji palićkih posetilaca.

15902_1.jpg

„Izuzetnu čast mi predstavlja otvaranje neke kulturne manifestacije na Paliću. Tako je i ovaj put. Pre dve godine oživeli smo tradiciju staru 110 godina. Naime, početkom 20. veka tadašnji čelnici grada mislili su da je dobra ideja da se izgradi ovaj Muzički paviljon i da ansambli, izvođači, umetnici i muzičari sviraju u ovom paviljonu, pružajući zabavu šetačima, Palićanima, Subotičanima i turistima koji su boravili na Paliću. Mi smo u junu 2021. godine oživeli ovu tradiciju, d.o.o. ’Park Palić’ je uputio poziv muzičarima, ansamblima i umetnicima, pružajući im priliku da namenski koriste ovu prelepu malu građevinu i sviraju Palićanima, Subotičanima i turistima“, podsetio je dr Balint Pastor.

On je izrazio zahvalnost zaposlenima u preduzećima „Park Palić“ d.o.o. i Javnom preduzeću „Palić-Ludaš“, jer, kako je rekao, zahvaljujući pre svega njihovom radu Palić ima ovako lep ambijent.

15902_2.jpg

„Za nekoliko nedelja, ili meseci, počinje i rekonstrukcija Vodotornja, izgrađenog takođe u stilu mađarske varijante secesije. Uskoro ćemo imati i akva-park u punom kapacitetu, znači činimo sve da obogatimo turističku ponudu Palića, ali i da štitimo i čuvamo naše vrednosti na Paliću, kakav je Muzički paviljon. Tim rečima želim da otvorim ovu manifestaciju, a Palićanima, Subotičanima i turistima koji će ovde boraviti narednih nedelja želim da uživaju u muzici i u svemu što Palić može da im pruži“, naglasio je dr Balint Pastor.

Ovo je treća godina kako „Park Palić” d.o.o. poziva umetnike i ansamble da održe koncert, pa će tako do sredine septembra tokom osam subotnjih dana od 18.00 časova šetače zabavljati prigodna muzika.

Ove subote koncert je održao mađarski „Cimbali bend", 22. jula će nastupiti Italijanski kulturni centar „Piazza Italia“, a 29. jula „Gordanov Blues Ghetto“. 

15902_3.jpg

U avgustu će biti održana tri koncerta: 5. avgusta nastupiće ženski hor „Femina VOX“, 12. avgusta Zlatne frule Vojvodine, a 26. avgusta umeće će pokazati Subotički duvački orkestar i Duvački orkestar iz Kupusine. 

Septembar je rezervisan za mlade nade tradicionalne muzike: 2. septembra će nastupiti dečji gudački orkestar „Presto“ Muzičke škole iz Subotice, a 16. septembra Osnovna muzička škola Kanjiža.

European City of Sport

POPIS 2022Izbori za članove nacionalnih savetaSUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIПОПИСУ ПОЉОПРИВРЕДЕ 2023Изборна комисија Града СуботицеMedija-centar i ProtokolLAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАPrograma razvoja turizmaPlan razvoja Grada SuboticePlan Razvoja AP VojvodineIzborna komisija Grada SuboticeLokalna poreska administracijaPrijava muzičkog programa ugostiteljskih objekataLokalni tim za borbu protiv trgovine ljudimaPanonreg

Digitalna kulturaKONTAKT CENTAR 024E-mejl za prijem elektronskih fakturaPlaćanje karticama

Informator
Lokalni ombu
Gradsko pravobranilaštvo
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata

Informator

Javno dostavljanje

Development Strategy

Colour Coop

 

festivals("$this->lg"); ?>