Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Predsednik Skupštine grada dr Balint Pastor obišao radove na gasifikaciji MZ „Makova sedmica“

26.06.2023.

Predsednik Skupštine grada Subotice dr Balint Pastor (Dr. Pásztor Bálint) obišao je danas završne radove na  izgradnji distributivne gasne mreže u ulici 4. Crnogorske brigade, u Mesnoj zajednici „Makova sedmica“ i tom prilikom istakao da Javno komunalno preduzeće „Suboticagas“ ove godine projektuje 20 kilometara gasovodne mreže, ali i gradi gasovodnu mrežu u dužini od 20 kilometara na teritoriji četiri mesne zajednice: „Makova sedmica“, „Novo selo“, „Palić“ i „Šupljak“.

15872_1.jpg

 „Kao što vidite, stremimo ka ravnomernom razvoju kako gradskih, tako i prigradskih mesnih zajednica u našem gradu. Prirodno je da se, primera radi, gasovodna mreža izgradi i u Šupljaku. Od te četiri  mesne zajednice, gde se ovih dana izvode radovi, za obilazak 'Makove sedmice' odlučio sam se ne samo zbog radova na izgradnji gasovodne mreže u najvećoj dužini, već i zbog toga što znamo kroz šta sve prolaze stanovnici ove mesne zajednice, mislim na prisustvo migranata. Na ovaj način sam želeo da im stavimo do znanja i ukažemo na to da nisu sami, da vodimo računa i o njihovoj bezbednosti, i o razvoju infrastrukture, koji ništa ne vredi ako bezbednost građana nije zagarantovana“, naglasio je dr Balint Pastor.

Podsetio je da nema ni desetak dana kako je u Narodnoj skupštini Republike Srbije u Beogradu ponovo apelovao na ministra unutrašnjih poslova da država garantuje bezbednost građanima Subotice, pa i meštanima Mesne zajdnice „Makova sedmica“ koja, kako je rekao, već godinama unazad spada među najpogođenije mesne zajednice u našem gradu ovim problemom.

„Mi ćemo i dalje, kao što to činimo od 2015. godine, apelovati na državne organe da učine sve u interesu toga da se bezbednost građana zagarantuje. Bilo je tu prethodnih dana i akcija policije, to građani prate, tako da znaju da policija u izuzetno teškim uslovima radi svoj posao. Nećemo olako davati obećanja, znamo da ovo ne može da se zaustavi preko noći. I dalje apelujemo da se čuva južna granica naše zemlje, da ovi ljudi koji su ilegalni migranti ne mogu da dođu na područje naših opština i gradova. Time ćemo se baviti i u budućnosti i ja ću i dalje apelovati na ministra unutrašnjih poslova i Vladu Republike Srbije da čine sve u interesu bezbednosti građana. Jednostavno, nije normalno da u Subotici građani skoro svakog jutra imaju 'doživljaj' pucnjave“, podvukao je dr Balint Pastor.

15872_2.jpg

Dodao je da „Suboticagas“ svake godine projektuje 20 kilometara, i izgrađuje 20 kilometara gasovodne mreže.

„Ranije je to bilo 10 kilometara. Prave se i planovi za 2024. godinu. Sledeće godine u MZ 'Makova sedmica' biće izgrađeno sedam kilometara od tih 20 kilometara gasovodne mreže koliko će se izgraditi na teritoriji našeg grada u osam mesnih zajednica, uključujući i prigradska naselja. Radimo i na izgradnji kanalizacione i vodovodne mreže, ali i na popravkama asfalta. Želeo bih da navedem ulice u kojima je na teritoriji ove mesne zajednice nešto urađeno i u kojima se planiraju radovi na asfaltiranju kolovoza i izgradnji gasovodne, kanalizacione i vodovodne mreže, a to su: Darinke Radović, Bračka, Jovana Mikića, Lukač Đerđa, Ljermontova, Anke Butorac, Celjska, Segedinska, Ane Frank, Nadežde Petrović, Đeri Ferenca, Diljska, Titogradska i 4. Crnogorske brigade“, zaključio je dr Balint Pastor.

15872_3.jpg

Direktorka JKP „Suboticagas“ Timea Horvat je navela da su u ulici 4. Crnogorske brigade završeni radovi na izgradnji gasovodne mreže u dužini od 350 metara, da je u ovoj godini završena izgradnja gasovodne mreže u ulici „Antuna Suturovića“, u MZ „Novo selo“, a da se paralelno odvijaju radovi i na izgradnji gasovodne mreže u MZ „Šupljak“.

„U Šupljaku je u toku izgradnja 14 kilometara distributivne gasovodne mreže i mislimo da će ti radovi  biti okončani do jeseni. U ulici 4. Crnogorske brigade može da se priključi deset domaćinstava, a u MZ 'Šupljak' oko 420 domaćinstava. U toku je izgradnja planske dokumentacije za izgradnju gasovodne mreže na teritoriji osam mesnih zajednica, planiramo da radove započnemo već ove godine, ali je izvesno da ćemo izvođenju radova pristupiti sledeće godine. To svakako zavisi od izbora izvođača, a reč je o mesnim zajednicama 'Makova sedmica', 'Kelebija', 'Peščara', 'Zorka', 'Novo selo', Dudova šuma', 'Alekandrovo' i 'Palić'“, kazala je Timea Horvat.

15872_4.jpg

Navela je da JKP „Suboticagas“ ima 11.900 korisnik i da je u programu projektovano da će ove godine na gasovodnu mrežu moći da se priključi još 500 potrošača.

„Evidentno je da raste broj zainteresovanih građana da budu korisnici prirodnog gasa, zahvaljujući i predsedniku Skupštine grada dr Balintu Pastoru na čiju je inicijativu prvi put u programu poslovanja 'Suboticagasa' 2022. godine uvedena mogućnost otplate priključka na rate. Cena priključka je 100.000 dinara, prva rata je 24.000 dinara, a svaka naredna rata je 7.000 dinara. A koliko je opravdano uvođenje otplate priključka na rate svedoči i podatak da je prošle godine, od ukupno 400 priključaka na distributivnu gasnu mrežu, 40 odsto priključeno na osnovu zahteva za otplatu priključka na rate“, istakla je Timea Horvat.

 15872_5.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

European City of Sport

POPIS 2022Izbori za članove nacionalnih savetaSUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIПОПИСУ ПОЉОПРИВРЕДЕ 2023Изборна комисија Града СуботицеMedija-centar i ProtokolLAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАPrograma razvoja turizmaPlan razvoja Grada SuboticePlan Razvoja AP VojvodineIzborna komisija Grada SuboticeLokalna poreska administracijaPrijava muzičkog programa ugostiteljskih objekataLokalni tim za borbu protiv trgovine ljudimaPanonreg

Digitalna kulturaKONTAKT CENTAR 024E-mejl za prijem elektronskih fakturaPlaćanje karticama

Informator
Lokalni ombu
Gradsko pravobranilaštvo
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata

Informator

Javno dostavljanje

Development Strategy

Colour Coop

 

festivals("$this->lg"); ?>