Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Na Paliću otvorena 23. Međunarodna naučna konferencija o međunarodnom i krivičnom pravu

17.06.2023.

Udruženje za međunarodno krivično pravo organizuje, od 16. do 19. juna, u Studentskom odmaralištu na Paliću 23. Međunarodnu naučnu konferenciju na temu „Raskršća međunarodnog krivičnog i krivičnog prava – reforma pravosudnih zakona Rebublike Srbije“. Današnjem svečanom otvaranju ove konferencije u Kongesnoj sali Studenstskog odmarališta prisustvovao je i gradonačelnik Subotice Stevan Bakić koji je, tom prilikom, rekao da je velika čast, kako za Grad Suboticu, tako i za njega lično, što je Udruženje za međunarodno krivično pravo prvi put odabralo Palić za mesto održavanja svoje dvadeset i treće po redu međunarodne konferencije na kojoj će učestvovati više od sto uglednih naučnika, sudija, advokata i tužioca iz naše zemlje i inostranstva.

15862_1.jpg

„Ponosni smo što smo domaćini ovogodišnje međunarodne konferencije koja se održava u ovom prelepom objektu Studentskog odmarališta na Paliću. Zato ću iskoristiti ovu priliku da pozdravim direktora Ustanova studentskih odmarališta Nenada Borovčanina i njegove saradnike i izrazim zahvalnost što će, a u to ćete se i sami uveriti, i ovaj put pokazati da su izuzetno dobri domaćini“, kazao je gradonačelnik Bakić.

Dodao je da je upoznat da je rezultat ove konferencije Zbornik radova sa čak 51 naučnim i stručnim radom iz zemlje i inostranstva.

15862_2.jpg

„Nadam da ćete na našem lepom Paliću naći mir u kome ćete uspešno razmeniti iskustva, prezentovati vaše radove i međusobno se upoznati. Verujem da će zaključi koje donesete na konferenciji doprineti razvoju struke i nauke, pravne kulture, ne samo u Srbiji već i u međunarodnim okvirima. Nadam se da ćete, pored napornog rada, imati vremena i za odmor kako biste upoznali lepotu, istoriju i kulturu naše Subotice koja je izuzetno bogata i prepuna tradicije. Još jednom vam želim uspešan rad i prijatan boravak na Paliću i Subotici“, naglasio je gradonačelnik Stevan Bakić.

15862_3.jpg

Prisutnima na otvaranju konferencije obratili su se i predsednik Udruženja za međunarodno krivično pravo, prof. dr Milenko Kreća, državni sekretar u Ministarstvu pravde Republike Srbije, Livija Pavićević, direktor Pravosudne akademije Nenad Vujić i prodekan za nastavu Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu, prof. dr Bojan Milisavljević.

15862_4.jpg

U ime Udruženja za međunarodno krivično pravo – koje je prepoznalo istorijski trenutak u kojem se nalazi kako međunarodno krivično pravo, tako i unutrašnje krivično pravo Republike Srbije i, shodno tome, i formulisalo ovogodišnju opštu temu konferencije – prof. dr Milenko Kreća je nakon prigodnih obraćanja uručio zahvalnice zaslužnima za doprinos u organizaciji 23. Međunarodne naučne konferencije na Paliću.

 

European City of Sport

POPIS 2022Izbori za članove nacionalnih savetaSUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIПОПИСУ ПОЉОПРИВРЕДЕ 2023Изборна комисија Града СуботицеMedija-centar i ProtokolLAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАPrograma razvoja turizmaPlan razvoja Grada SuboticePlan Razvoja AP VojvodineIzborna komisija Grada SuboticeLokalna poreska administracijaPrijava muzičkog programa ugostiteljskih objekataLokalni tim za borbu protiv trgovine ljudimaPanonreg

Digitalna kulturaKONTAKT CENTAR 024E-mejl za prijem elektronskih fakturaPlaćanje karticama

Informator
Lokalni ombu
Gradsko pravobranilaštvo
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata

Informator

Javno dostavljanje

Development Strategy

Colour Coop

 

festivals("$this->lg"); ?>