Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Na Paliću održan Dečji festival muzike i pokreta „Palićke notice“

15.06.2023.

Dečji festival muzike i pokreta „Palićke notice“, na kojem se dobro poznatim filmskim hitovima predstavilo oko dve stotine mališana iz specijalnih i masovnih škola iz naše zemlje i inostranstva, održan je danas na Letnjoj pozornici na Paliću. „Palićke notice“ je, i ove godine, otvorio gradonačelnik Subotice Stevan Bakić koji je, tom prilikom, istakao da sa velikim zadovoljstvom može da konstatuje da ovaj festival, kao manifestacija posebno posvećena inkluziji i osnaživanju dece sa smetnjama u razvoju, iz godine u godinu opravdava najznačajniji razlog održavanja, a to je – prihvatanje različitosti u najranijem uzrastu.

15855_1.jpg

„Na ovogodišnjim „Palićkim noticama“ predstaviće se deca iz nekoliko subotičkih škola i Doma za decu „Kolevka“, kao i deca iz Beograda i Novog Sada. Sa nama su, kao i prošle godine, i naši dragi prijatelji iz Zvečana, sa našeg Kosova i Metohije, i Banja Luke, iz naše bratske Republike Srpske, a ove godine prvi put sa nama biće i deca iz Čačka, kao i deca iz Tivta, iz bratske Crne Gore“, rekao je gradonačelnik Stevan Bakić.

Naglasio je da je grad Subotica ponosan na ovaj Festival i vrednosti koje neguje i promoviše.

15855_2.jpg

„Muzika i ples su, svakako, jedan od najboljih načina da  deca kroz kreativan rad i druženje prevazilaze barijere, razvijaju osećaj empatije  i tolerancije. To je od izuzetnog značaja za doživljaj inkluzije kao jedinog prihvatljivog načina društvenog života. Upravo zbog toga, kao i zbog velike želje organizatora ovog festivala da deca sa radošću iščekuju „Palićke notice“ kao mesto gde su – deca samo deca, gde se druže, raduju i vesele, Grad Subotica je bio, i nastaviće da bude, pouzdan partner ove manifestacije“, naglasio je Stevan Bakić.

On je svim ekipama poželeo uspešan nastup, žiriju da, kao i do sada, bude objektivan, a svim prisutnima na Letnjoj pozornici da  uživaju u takmičarskom i revijalnoim delu ovogodišnjih „Palićkih notica“, čija je tema filmska muzika.

„U uverenju da ćete se lepo družiti i da ćete sa Palića i iz Subotice poneti nezaboravne uspomene, treće „Palićke notice“ proglašavam otvorenim“, rekao je Stevan Bakić.

15855_3.jpg

Na Dečjem festivalu muzike i pokreta „Palićke notice“ bilo je osam takmičarskih i sedam revijalnih tačaka.

Prema odluci stručnog žirija pobednik Festivala  je JU Centar „Zaštiti me“ i OŠ „Đura Jakšić“, Banja Luka, dok su najbolji scenski nastup imale OISŠ „Dositej Obradović“ i OŠ „Sonja Marinković“, Subotica. Najbolji muzički nastup imao je Nacionalni inkluzivni hor ISON, Novi Sad.

15855_4.jpg

Vlasnik specijalizovane srpske firme AGE , za interaktivne multimedijalne tehnologije, Ljubomir Adamov, odlučio je da pokloni učesniku koji je ostavio autentičan utisak jedan čudesni proizvod za razvijanje sposobnosti i veština - prostorni tangram komplet. Žiri je odlučio da ta nagrada, za najkreativniiji nastup, bude dodeljena učenicima Škole za OiS obrazovanje „1. novembar“, OŠ „Filip Filipović“ i OŠ „Milica Pavlović“, iz Čačka.

Uoči početka „Palićkih notica“, svi učesnici Festivala prodefilovali su obalom Palićkog jezera.

 

 

European City of Sport

POPIS 2022Izbori za članove nacionalnih savetaSUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIПОПИСУ ПОЉОПРИВРЕДЕ 2023Изборна комисија Града СуботицеMedija-centar i ProtokolLAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАPrograma razvoja turizmaPlan razvoja Grada SuboticePlan Razvoja AP VojvodineIzborna komisija Grada SuboticeLokalna poreska administracijaPrijava muzičkog programa ugostiteljskih objekataLokalni tim za borbu protiv trgovine ljudimaPanonreg

Digitalna kulturaKONTAKT CENTAR 024E-mejl za prijem elektronskih fakturaPlaćanje karticama

Informator
Lokalni ombu
Gradsko pravobranilaštvo
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata

Informator

Javno dostavljanje

Development Strategy

Colour Coop

 

festivals("$this->lg"); ?>